REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) šeštadienį kandidatu į prezidentus iškėlė naująjį partijos pirmininką parlamentarą Algirdą Butkevičių.

REKLAMA
REKLAMA

Pats kandidatas prisipažino iki šiol negalvojęs dalyvauti prezidento rinkimuose, bet sakė negalįs prieštarauti partijos valiai. "Neturėjau tokio noro dalyvauti prezidento rinkimuose, ir dabar jo neturiu", - šeštadienį žurnalistams sakė A.Butkevičius.

REKLAMA

Penktadienį LSDP taryba, varžytis dėl valstybės vadovo posto atsisakius kadenciją baigusiam prezidentui Algirdui Brazauskui ir eksministrei Vilijai Blinkevičiūtei, nutarė, kad jos kandidatu taps naujasis partijos lyderis.

"Atvirai pasakysiu, negalvojau eiti į prezidento rinkimus, bet yra priimtas tarybos sprendimas, kad tas, kuris išrinktas nauju partijos vadovu, turės dalyvauti prezidento rinkimuose. Aišku, nuomonių skirtumas gali būti partijos viduje, galima išsakyti įvairias nuomones ir aš tą toleruoju ir skatinsiu (...), o išorėje partijoje priimti sprendimai turi būti nediskutuojami", - teigė A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis tvirtino nekonfrontuosiąs su prezidento rinkimų favorite laikoma eurokomisare Dalia Grybauskaite.

"Neisiu su D.Grybauskaite į konfrontaciją, bet eisiu, kad būtų galima pakonkuruoti, padiskutuoti, ypač ekonominiais finansiniais klausimais. Įvairiose diskusijose gimsta geri sprendimai. Aš, kaip politikas, ją gerai pažįstu, ji dirbo finansų ministre, aš buvau Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku. Bus įdomu padiskutuoti", - sakė A.Butkevičius.

Per partijos suvažiavimą Antakalnio skyriaus atstovas Laimas Fergizas siūlė ir socialdemokratams paremti D.Grybauskaitės kandidatūrą per prezidento rinkimus, bet buvo nušvilptas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs LSDP pirmininkas Gediminas Kirkilas priminė, kad europarlamentarė yra dešiniųjų kandidatė.

A.Butkevičius savo ruožtu pripažino, kad socialdemokratai per vėlai įsitraukė į rinkimų kampaniją. Anot jo, iškelti savo kandidatą į valstybės vadovo postą jiems reikėjo prieš metus.

Kita vertus, jis žadėjo būti aktyvus prezidento rinkimų kampanijos dalyvis.

Asmenys, norintys balotiruotis į prezidentus, Vyriausiajai rinkimų komisijai turi iki kovo 13 d. pateikti pareiškinius dokumentus.

Įregistruotiems pretendentams išduodami parašų rinkimo lapai. Kandidatais į prezidentus jie taps, jei iki balandžio 2-osios VRK pateiks 20 tūkst. jų kandidatavimą remiančių piliečių parašų.

Pirmasis prezidento rinkimų turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas planuojamas kartu su Europos Parlamento rinkimais birželio 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų