REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Visagino policijos komisariate apsilankęs vidaus reikalų ministras liberalcentristas Raimundas Palaitis pareiškė iš pareigūnų veidų supratęs, kad jie nejaučia nepasitenkinimo dėl sumažėjusių atlyginimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Pareigūnai nėra tokie pikti kaip pareigūnų profsąjungų vadovai. Tik vieno iš penkių policijos pareigūnų, paklaustų, ar labai jaučiasi sumažėjusios pajamos, ir atsakiusio, jog jos sumažėjo šimtu litu, veide matėsi nepasitenkinimas. Visi kiti, mačiau, padėtį vertina realiai ir nepasitenkinimo nedemonstruoja“, - penktadienį išplatiname pranešime spaudai cituojamas ministras.

REKLAMA

R. Palaitis susitiko su Visagino policijos komisariato Budėtojų dalyje dirbančiais pareigūnais, bendravo su pareigūnais, vykstančiais į iškvietimus.

Ministras tvirtino į policijos komisariatą vykęs, norėdamas „iš pirmų lūpų išgirsti, kaip pareigūnai reaguoja į sumažėjusias pajamas ir asmeniškai pamatyti rajone dirbančių pareigūnų nuotaikas“.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos pranešimo, Visagino policijos komisariato viršininkas Saulius Navarskas informavo ministrą, kad sumažėjęs policijos įstaigos finansavimas sprendžiamas pertvarkant pareigūnų budėjimo grafikus taip, kad pareigūnams nereikėtų dirbti viršvalandžių, o įstaigai - mokėti už papildomą darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu šeštadienį ugniagesių, muitininkų ir kitų pareigūnų profsąjungos šeštadienį Vilniuje rengia suvažiavimą, kad aptartų pareigūnų interesų gynimo būdus.

„Esame sunerimę dėl pastarojo laikotarpio procesų, susijusių su vidaus reikalų ir muitinės įstaigų finansavimu, bazinio mėnesinio atlyginimo sumažinimu, blogėjančia kriminogenine situacija. Visa tai itin neigiamai veikia teisėtvarkos institucijų veiklą, kelia socialines įtampas šiose įstaigose dirbančių žmonių tarpe“, - teigia Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) pirmininkas Vytautas Bakas.

Pasak jo, ši situacija paskatino suburti pareigūnų bendruomenės atstovus į konferenciją, kurioje numatoma priimti konkrečius sprendimus dėl tolesnių veiksmų. Dėl mažėjančio darbo užmokesčio pareigūnai ketina rengti protesto akcijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų