REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento ir Europos Parlamento rinkimams planuojama išleisti apie 31 mln. litų, tačiau galutinė sąmata dar nepatvirtinta.

Tai - mažiau, nei buvo numatyta skiriant asignavimus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK).

REKLAMA
REKLAMA

2009-iesiems VRK numatyta 37 mln. 979 tūkst. litų, iš jų darbo užmokesčiui - 1 mln. 459 tūkst. litų, tačiau VRK sulaukia signalų, jog asignavimai perskirstant biudžetą bus sumažinti, nes, taupant lėšas, nuspręsta dvejus rinkimus surengti vienu metu.

REKLAMA

„Patvirtinta sąmata biudžete apie 37 mln. litų, bet biudžetas buvo daromas tuo atveju, jei nebūtų pavykę sutapatint rinkimų. Kadangi rinkimai sutampa, akivaizdu, kad komisijos tos pačios, ir sąmatą turime sudaryti maždaug 31 mln. litų“, - BNS sakė VRK vadovas Zenonas Vaigauskas.

Pasak Z.Vaigausko, „planuose yra sumažinimas gal 10-15 proc., bet mes rinkimus planuojam, kad suma būtų sumažėjusi apie 5,5 mln. litų“.

Didžioji dalis rinkimams skirtų lėšų numatyta skirti apylinkių, savivaldybių rinkimų komisijoms - 19 mln. litų. Iš jų 13 mln. litų komisijų narių darbo užmokesčiui, 4 mln. kitų - mokesčiams „Sodrai“, likusi suma būtų skirta transporto, rinkėjų pavežėjimo ir kitoms organizacinėms išlaidoms. Vyriausybės sprendimu, rinkimų komisijos nario darbo valanda įvertinta 9,6 lito.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkėjų pažymėjimų išnešiojimą per būsimus rinkimus planuojama perduoti paštui, tai gali kainuoti apie 3 mln. litų. Derybos su paštu kol kas nėra baigtos.

VRK diskutuojama, kokią sumą skirti politinės reklamos sklaidai per nacionalinius transliuotojus. Pagal įstatymą, politinės reklamos skleidimas per nacionalinius komercinius transliuotojus rinkimų agitacijos kampanijos laikotarpiu finansuojamas valstybės biudžeto lėšomis iš VRK skirtų asignavimų.

Praėjusiems Seimo rinkimams politinei reklamai buvo skirta 2 mln. litų, VRK yra siūlymas po tiek pat skirti ir būsimiems prezidento bei EP rinkimams, iš viso 4 mln. litų. Tačiau esama siūlymų šią sumą mažinti bent 15 proc., iki 3,4 mln. litų.

Praėję Seimo rinkimai 2008-ųjų rudenį atsiėjo 26 mln. litų.

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas, jei prireiks, planuojamas kartu su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų