REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Tilde IT“ pranešė pradėjusi platinti naują programinės įrangos „Tildės Biuras 2009“ versiją.

REKLAMA
REKLAMA

Joje vartotojai ras visiškai atnaujintą žodyno vartotojo sąsają, naujus kalbų ir terminų žodynus, atnaujintus rašybos ir gramatikos tikrintuvus, automatizuotą vertimų įrankį „Vertimo Vedlys“, atnaujintus dokumentų ruošinius ir kitas priemones, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA

Pasak UAB „Tilde IT“ direktoriaus Vaclovo Pranskūno, naujasis „Tildės Biuras 2009“ yra kelerių metų kruopštaus darbo rezultatas. Rengiant šį produktą buvo atsižvelgta į vartotojų rekomendacijas bei atsiliepimus, todėl vartotojai esą ras įvairesnių ir patogesnių darbo kompiuteriu priemonių.

Išleidžiamoje „Tildės Biuro 2009“ versijoje yra praplėstos ir atnaujintos visos ankstesnėje versijoje buvusios funkcijos. „Tildės Biuro“ žodynų rinkinys papildytas naujais žodynais. Nuo šiol galima naudotis ne tik anglų, vokiečių, rusų, bet ir prancūzų bei latvių kalbų bei naujais Europos Sąjungos, technikos ir kitais terminų žodynais. Taip pat daugiau nei 120 000 terminų duomenų baze iš „Eurotermbank.com“ .

REKLAMA
REKLAMA

„Tildės Biuro 2009“ rašybos tikrintuvas tikrina tokių sričių kaip ES, teisė, verslas ir kt. naujadarus. Gramatikos tikrintuvas aptinka dažniausiai pasitaikančias lietuvių kalbos gramatikos klaidas: žodžių rašymą kartu ir skyrium, įterpinių ir įterpiniais nelaikomų žodžių, linksnių skyrybą, bendraties formų vartojimą bei kitas kalbos ypatybes.

„Vertimo Vedlys“ automatiškai nustato verčiamo teksto kalbą, išanalizuoja kontekstą, nustato žodžio funkciją sakinyje ir išverčia žodžius arba žodžių junginius. Vertimas pateikiamas virš teksto atsirandančiame debesėlyje, todėl naudotojai gali greitai skaityti dokumentus ir tinklalapius. Nuo šiol naudojant „Vertimo Vedlį“ galima skaityti tekstus ne tik anglų, bet ir rusų, vokiečių, prancūzų kalbomis.

Perkant atskirai „Tildės Biuro 2009“ kainuoja apie 440 Lt, tačiau įsigyjant didesnį kiekį kiekvienos licenzijos kaina mažėja priklausomai nuo darbo vietų skaičiaus, teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų