REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau penktus metus iš eilės vykstantis labai trumpų filmų festivalis „Pravda 1 minutė“ ir šiemet apdovanojo geriausius vienos minutės kino kūrinius.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio vakarą į kino centrą „Forum Cinemas Vingis“ gausiai susirinkę žiūrovai išvydo išsiplėtusią trijų dalių programą, kurioje šiemet greta įprastos konkursinės programos atsidūrė „Nokia“ kompanijos pristatyta mobiliuoju telefonu kurtų filmų programa bei kino profesionalų nekonkursinė programą. Premjeros metu susirinkusieji itin audringai sveikino geriausius kino kūrėjus.

REKLAMA

Drąsiausių, išradingiausių ir novatoriškiausiųjų prizai šiemet išdalinti net trims animaciniams filmams. Simonos Kazėnaitės filmą „Planet“, pasakojantį apie šiuolaikinės visuomenės ydas, jau netrukus pamatys televizijos kanalo TV6 žiūrovai. Greitai televizoriuose išvysime ir kūrybišką Dignos Dimbelytės minutę „Mano slapyvardis - mėnulis” bei dinamišką Evaldo Arlausko kūrinį „Smėlio žmogus“. „Filme „Smėlio žmogus” galima įžiūrėti net kelias prasmes ir paslaptis, todėl nuoširdžiai palaikiau jo autorių”, - komisijos darbo įspūdžiais dalijosi komisijos narys aktorius Dainius Gavenonis.

REKLAMA
REKLAMA

Festivali žiuri šiemet nusprendė palaikyti ir senąsias kino tradicijas. Nebylaus kino maniera sukurtas filmas „Kas pietums?“ prajuokino ne vieną žiūrovą. Jo autorius Žygimantas Amelynas visus metus galės žaisti golfą „Sostinių golfo klube“.

Už kūrybinę pradžią buvo apdovanota turbūt jauniausia festivalio dalyvė Smiltė Jankauskaitė, kuri savo filmą sukūrė būdama vos septynerių. „Klausinėjantys vaikai yra genialūs. Jie parodo suaugusiųjų kvailumą ir ribotumą. Tokio filmo nebuvo įmanoma neįvertinti“, - pasakojo komisijos narys, žurnalo „Pravda“ vyriausiasis redaktorius Kristupas Sabolius. Smiltė savo kūrybiškumą toliau galės skatinti originaliomis „ŠMC parduotuvės“ dovanomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



Jauniausia festivalio dalyvė Smiltė Jankauskaitė

Netikėčiausio filmo apdovanojimą šiemet pelnė Simono Koiros animacinė komedija „Talentas“. Tai filmas apie tai, kaip sukurti vienos minutės filmą. Pašiepęs kūrybines kančias Simonas iš kino salės išvažiavo nauju parduotuvės „Instinktas“ dviračiu.



Netikėčiausio filmo apdovanojimą šiemet pelnė Simonas Koira

Ant dviračio sėdo ir iš paskos išvažiavo geriausios vienos minutės istorijos autorius Tadas Vidmantas. Filmas „Žmogus be veido“ pasakojo vieno žmogaus gyvenimo ypatybes. Jo garso takelyje skambantis Algirdo Latėno balsas daugeliui vyresnės kartos žiūrovo sugebėjo išspausti ir ašarą.

REKLAMA



Geriausios vienos minutės istorijos autorius Tadas Vidmantas

Svarbiausias festivalio „Pravda 1 minutė“ apdovanojimas „Grand Prix“ atiteko animatoriui Antanui Skučui. Net 4 darbai pateko į konkursinę festivalio programą ir visi pretendavo į pergalę. Komisija nusprendė apdovanoti visą atsiųstų autoriaus darbų “ciklą”, labiausiai pažymėdama mistišką ir lietuvių liaudies mitais paremtą filmą „Raganos burtai“. “Antano darbai preciziški, animacija „šlifuota“ po 3-4 mėnesius, todėl nenuostabu, kad būtent jam ir įteikėme geriausiojo vardą”, - komentavo kino kritikas ir festivalio pirminikas Skirmantas Valiulis.

REKLAMA



Svarbiausias festivalio „Pravda 1 minutė“ apdovanojimas „Grand Prix“ atiteko animatoriui Antanui Skučui

Šiemet konkursinėje programoje dalyvavę filmai buvo vertinami griežtos ir kaip niekada kritiškos komisijos, kurią sudarė kino kritikas Skirmantas Valiulis, festivalio „Kino pavasaris” vadovė Vida Ramaškienė, aktorius Dainius Gavenonis ir žurnalo „Pravda“ vyriausiasis redaktorius Kristupas Sabolius.

Trumpiausių filmų festivalį „Pravda 1 minutė“, kuriame šiemet „Nokia“ kompanija pristatė mobiliuoju telefonu kurtų filmų programą, kuri kitąmet neabejotinai plėsis bei specialią kino profesionalų nekonkursinę filmų programą, galima išvysti Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio kino teatruose nuo kovo 5 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų