REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis ekonomistų prognozuoja, kad recesija gali tęstis ir kitais metais, o nedarbo lygis pasieks 10 proc. Tačiau tai vien pesimistinės prognozės, o kaip sužinoti, kad recesija artėja prie pabaigos, savo straipsnyje klausia „Time“ žurnalistas Douglasas A.McIntyre‘as. Autorius išskyrė šešis požymius:

REKLAMA
REKLAMA

1. Indeksas S&P 500 turi išlikti stabilus bent tris mėnesius – jei jis kris, vadinasi, investuotojai mano, kad per artimiausius ketvirčius situacija tik blogės, jei augs, tai suvoks kaip laikinus rinkos svyravimus.

REKLAMA

2. Svarbus indikatorius yra duomenys apie automobilių pardavimą. Dabar prognozuojama, kad pardavimai, lyginant su praėjusiais metais, kas mėnesį smuks 45 proc. Net jei šis skaičius sudarys 25-30 proc., tai rodys, kad į rinką palaipsniui grįžta pirkėjai.

3. Jei TVF ir turtingos šalys neleis, kad tokiose šalyse kaip Ukraina ir Airija įvyktų defoltas, tai galima teigti, kad pasaulinė kreditų sistema atsigauna nuo praėjusių metų sukrėtimų.

REKLAMA
REKLAMA

4. Kinijos BVP augimo kritimas žemiau 6 proc. liudys tai, kad JAV ir ES gerokai smuko pigių pramonės produktų vartojimas. Priešingai, jei augimas nesulėtės, tai bus teigiamas požymis.

5. Realių BObamos gaivinimo paketo ekonominių pasekmių atsiradimas. Pavyzdžiui, sumažėjęs nedarbas, investicijų augimas ir t.t.

6. Paskutinysis, bet ne pagal svarbą, požymis – kas mėnesį FRS skolinama suma JAV bankams ir kompanijoms. Kai šis skaičius nukris žemiau 100 mlrd. dolerių, vadinasi, pabaiga jau ne už kalnų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų