REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NATO ir Rusija pirmąsias aukšto rango oficialias derybas pradės kitą mėnesį ambasadorių lygiu, pareiškė ketvirtadienį žurnalistams Rusijos atstovas prie NATO Dmitrijus Rogozinas.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmas visateisis susitikimas ambasadorių lygiu bus surengtas balandį“, - sakė jis po to, kai NATO užsienio reikalų ministrai nutarė atnaujinti derybas su Rusija.

REKLAMA

Vadinamosios NATO ir Rusijos tarybos posėdžiai buvo įšaldyti rugpjūtį, kai Rusijos kariuomenė įsiveržė į Gruzijos teritoriją.

„Rusija savo pozicijose nenusileis nė per milimetrą. Mes laikysimės savo nacionalinių interesų visais įmanomais būdais ir ginsime savo nacionalinį orumą. Toks požiūris savaime visiškai pateisinamas“, - sakė D. Rogozinas per televiziją

„Vesti-24“, komentuodamas NATO sprendimą.

„Vakarai pamatė Rusiją kaip partnerę, o ne kilimėlį kojoms valytis“, - cituoja jį „Interfax“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, Kremliaus pozicija yra visiškai priešinga negu NATO, kuri „prieš kelis mėnesius priėmė visiškai šališką ir neatsakingą sprendimą apriboti bendradarbiavimą su Rusija“.

Šiaurės Atlanto aljanso spendimas atnaujinti visaverčius santykius su Maskva akivaizdžiai padarytas spaudžiant Jungtinėms Valstijoms, įtakingiausiai NATO narei, - nurodė D. Rogozinas.

Apie šalis, kurios priešinosi šiam sprendimui, rusų atstovas pasakė, jog „šaltojo karo partija paprasčiausiai nenori pripažinti savo triuškinamo pralaimėjimo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien rusofobija tapo kai kurių valstybių, kurios bijo būti užgožtos didžiųjų valstybių, valstybine politika“, - kalbėjo rusų diplomatas.

Pasak D. Rogozino, tokios šalys „mėgina skandalizuoti ryšius su Rusija, vaizduoti save „Rusijos imperializmo“ aukomis ir tikisi, kad už tai jas paglostys“.

„Tačiau ši pozicija yra neperspektyvi; ji vis labiau erzina ir senuosius europiečius, kurie tradiciškai suinteresuoti turėti gerus santykius su Maskva, ir naująją JAV administraciją, kuriai nereikia kažkokių smulkmeniškų vaidų ir kuri norėtų spręsti klausimus su Rusija rimtai, kaip daro suaugusieji“, - aiškino D. Rogozinas.

Dar jis pridūrė, kad šalys „išėjo iš krizės, kuri buvo po rugpjūčio įvykių, sustiprėjusios; krizė buvo naudinga visiems“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų