REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo mėnesį „Domino“ teatras švenčia dviejų metų gimtadienį.

Gimtadienio proga teatras pristato nuotaikingą situacijų komediją „DNR kodas“. Šie metai teatrui buvo itin sėkmingi, todėl švęsti tikrai bus verta! Kultine komedija Lietuvoje tapęs spektaklis „Vilnius – Dakaras“ startavo Rygoje. Ekipažo „Ryga – Dakaras“ variklių gausmas ne tik sukvietė visą Rygos grietinėlę, bet ir dovanojo jiems nepamirštamų akimirkų. Maža to, šėlstanti, padūkusi ir nepaprastai juokinga „Laukinė moteris“ laimėjo pagrindinį prizą Lenkijoje, Katovicuose,  vykusiame  komedijų festivalyje.  

REKLAMA
REKLAMA

Suvienijo Lietuvos ir Latvijos režisierius

Spektaklį „Ryga – Dakaras“ režisavo Kostas Smoriginas, tačiau adaptuoti Latvijos žiūrovams padėjo latvių režisierius Olegas Šapošnikovas. Nors kolegos prieš tai nebuvo pažįstami, tačiau abu džiaugėsi itin sėkmingu startu. Vaidmenys naujajame spektaklyje Rygoje buvo pasiūlyti įspūdingai Latvijos televizijos žvaigždei Janai Dulevskai ir aktoriui Janiui Jaransui, kuris Latvijos publikai pažįstamas kaip „urvinis žmogus“.

REKLAMA

 K.Smoriginas džiaugiasi, kad puiki S.Parulskio pjesė, Lietuvoje virtusi populiarumo sulaukusiu spektakliu „Vilnius – Dakaras”, Latvijoje taip pat buvo šiltai priimta ir kuo puikiausiai suprasta. „Žiūrovai juokėsi saikingai. Be to, jie labai tiksliai suprato tas vietas, kuriose yra savotiško graudulio, surimtėjimo,“ - kalbėjo K.Smoriginas.



Lenkijoje apdovanota „laukinė moteris“

Sausio mėnesį Katovicuose vykusiame teatro komedijų  festivalyje triumfavo „laukinė moteris“. Lenkijoje „laukinę moterį“ vaidinanti aktorė Hanna Sleszynska buvo apdovanota pagrindiniu festivalio prizu – komedijos teatro kauke. Geriausią komedijos aktorę festivalio metu net kelias dienas galėjo rinkti žiūrovai. Būtent „laukinė moteris“ pelnė daugiausia žiūrovų simpatijų ir jai atiteko prizas.

REKLAMA
REKLAMA

Spektaklis „Laukinė moteris“ Lenkijoje kaip ir Lietuvoje tapo ne tik žiūrovų gausiai lankomu renginiu, bet ir folkloro dalimi. Žmonės, o ypatingai moterys, dažnai gyvenime cituoja „laukinių moterų“ žodžius ir kas kartą naujai atranda akivaizdžiai gyvenimiškas, bet labai komiškas „laukinių“ išsakytas tiesas. Lenkijoje spektaklį „Laukinė moteris“ režisavo A. Jakubik, kuris Lietuvoje pastatė kultiniu tapusį spektaklį „Striptizo ereliai“.



Gimtadienio dovana – stulbinanti premjera

Vienas lankomiausių teatrų Lietuvoje šiais metais švenčia dviejų metų gimtadienį. „Esame dar gana jaunas teatras, tačiau mūsų pasiekimai ir ambicijos yra labai dideli. Pripažinimas užsienio šalyse ir žiūrovų įvertinimas Lietuvoje yra puikus mūsų darbo įvertinimas. Naujoji komedija „DNR kodas“ visų pirma yra mūsų dovana ištikimiems teatro gerbėjams, tačiau, manome, kad ja liks sužavėti visi, kam humoro jausmas yra nesvetimas“, – kalbėjo teatro vadovas Egidijus Baranauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spektaklis „DNR kodas“ tai komiškų situacijų kupina istorija, kurios dalyviais tampa nėščia pardavėja, įsimylėjęs sūnus, neištikimas vyras ir viską žinanti žmona. Veiksmas baigiasi vestuvėmis, tačiau kas su kuo susituokia? Kas iš tikrųjų slepiasi po paslaptingos dovanos „DNR kodas“ pavadinimu? Visos paslaptys bus atskleistos, bet tik per premjerą.

„DNR kodas“ premjeros:

Kovo 18, 19 d. Vilnius, „Domino“teatras

Kovo 25 d. Kaunas, „Girstutis“

Kovo 30 d. Mažeikių kultūros centras

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų