REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei iki kovo 7 dienos Kijevas nesusimokės už vasario mėnesį gautas rusiškas dujas, dujų tiekimas Ukrainos kompanija „Naftogaz“ vėl bus nutrauktas. Apie tai pareiškė Rusijos premjeras Vladimiras Putinas.

REKLAMA
REKLAMA

V. Putinas neatmetė galimybės, kad vėl gali nutrūkti ir dujų tranzitas į Europą.

Vicepremjeras Igoris Sečinas aiškina, kad jokie bandymai išsiaiškinti, kada Ukraina susimokės už dujas, rezultatų nedavė. Jis teigia, kad Kremlius visą informaciją apie įvykius Ukrainoje gauna tik iš masinio informavimo priemonių.

REKLAMA

Skelbiama, kad iki kovo 7 dienos Ukraina „Gazprom“ koncernui turi sumokėti 400 mln. dolerių. Anksčiau „Naftogaz“ atstovas Valentinas Zemlianskis teigė, kad Ukraina jau pervedė dalį pinigų, t.y. 80 proc. visos sumos. „Gazprom“ to kol kas nepatvirtina.

Priminsime, kad vakar Ukrainos nacionalinės saugumo tarnybos agentai surengė reidą dujų kompanijos „Naftogaz“ vadovybės pastate Kijeve.

Buvo skelbiama, kad ginkluoti agentai „Naftogaz“ pastate lankėsi tirdami bylą dėl įtariamo dujų pasisavinimo. Manoma, kad pasisavintų dujų vertė siekia 880 mln. dolerių.

Kompanija „Naftogaz“ buvo atsidūrusi dujų konflikto su Rusijos „Gazprom“ epicentre. Rusijos dujų monopolininkas buvo nutraukęs dujų tiekimą Ukrainai, nes „Naftogaz“ nesumokėjo skolų. Vėliau dėl tariamo dujų vogimo buvo nutrauktas ir dujų tranzitas per Ukrainos teritoriją į Europą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų