REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Lietuvos energija“ valdybos sprendimu, 2009 m. investicijoms skirta 120 mln. litų. Didžiausia investicinių lėšų dalis numatyta perdavimo tinklo transformatorių pastočių statybai, rekonstrukcijoms, elektros perdavimo linijų atnaujinimui ir strateginiams elektros jungčių projektams bei Kauno hidroelektrinės ir Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės modernizavimui ir plėtrai.

REKLAMA
REKLAMA

„Aukštos įtampos elektros perdavimo tinklas turi būti nuolat atnaujinamas, kad užtikrintų šalies elektros energetikos sistemos veiklos patikimumą“, – sako AB „Lietuvos energija“ valdybos pirmininkas, generalinis direktorius Darius Masionis. Tačiau, pasak jo, svarbu ne tik atnaujinti seną techniką moderniais įrenginiais, bet ir statyti linijas, kurios sujungs Lietuvos ir Europos šalių elektros energetikos sistemas: „Ypač daug dėmesio skiriame tarpsisteminių jungčių projektų su Lenkija ir Švedija pasirengimui“.

REKLAMA

D. Masionio teigimu, šiuo metu rengiamas naujos 330 kV elektros energijos oro linijos Klaipėda – Telšiai techninis projektas, reikalingas susijungimui su Švedijos energetikos sistema. Ši jungtis taip pat užtikrins patikimą elektros energijos tiekimą visam Klaipėdos regionui. „Antrasis itin svarbus projektas – perdavimo tinklo iš Kruonio į Alytų sustiprinimas elektros tiltui su Lenkija, – sako D. Masionis, – 330 kV dvigrandė elektros perdavimo oro linija užtikrins šios jungties patikimumą“.

2009 m. AB „Lietuvos energija“ taip pat planuoja užbaigti 110/10 kV „Nemunas“ transformatorių pastotės statybos II etapo darbus, pradėti rekonstruoti 110/35/10 kV Naujosios Akmenės ir Kuršėnų, 110/10 kV Ignalinos, Šilko ir Savitiškio transformatorių pastotes, tęsti Kauno hidroelektrinės rekonstrukcijos ir modernizavimo projektus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų