REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos bankų asociacija (LBA) konstatuoja, kad pastaruoju metu pasigirsta vis daugiau nepagrįstų kaltinimų šalies bankininkystei. LBA primena, kad Lietuvoje bankai veikia pagal Lietuvos Respublikos įstatymus ir ragina sutelkti jėgas ūkio gaivinimo plano vykdymui,  verslo sąlygų gerinimui ir šalies pasitikėjimo atstatymui, o ne mitų kūrimui.

REKLAMA
REKLAMA

„Akivaizdu, kad išbristi iš dabartinės ekonominės krizės, galime tik visų – politikų ir vykdomosios valdžios, verslo, taip pat ir bankų - sutelktomis pastangomis, objektyviai vertindami besikeičiančią ekonominę aplinką ir operatyviai priimdami būtinus sprendimus, o bendrus valstybės interesus iškeldami virš savųjų“, - sako Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas.

REKLAMA

Pasak S.Kropo, įveikti krizę nepadės kaltų dėl blogėjančios verslo padėties ieškojimas ir naujų mitų apie bankus kūrimas. Pastaruoju metu itin padaugėjo nei faktais, nei skaičiais nepagrįstų kaltinimų, kad bankų tikslas – perimti nemokių ūkio subjektų nekilnojamąjį turtą, ir jį pardavus pralobti. Toks teiginys yra absurdiškas, nes nei bankai, nei jų antrinės įmonės ar jų akcininkai nėra suinteresuoti kliento nemokumu, nes tai reiškia  nuostolius ir bankams. Finansų institucijos nesiekia perimti nei automobilių, nei būsto, nei žemės, nei įmonių, nes tai nėra jų verslas. Kaupiamas neveiksnus turtas reiškia papildomus įsipareigojimus, mažina finansų institucijos veiklos efektyvumą ir didina riziką.

REKLAMA
REKLAMA

Ekonominių sunkumų akivaizdoje Lietuvos bankų sistema stengiasi užtikrinti indėlių saugumą ir finansų sistemos stabilumą. Tam naudojamos visos legalios priemonės ir šalies ūkio finansavimui pritraukiamos lėšos tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio. Deja, gerokai išaugusi šalies rizika ir neaiškios makroekonominės perspektyvos šiuos uždavinius gerokai apsunkina.

Be patikimo Lietuvos finansų sistemos funkcionavimo neįmanomas šalies ūkio atsigavimas, gyventojų poreikių tenkinimas. Neatsakingi pareiškimai ir gandų skleidimas neigiamai veikia veiklą ir gali ją destabilizuoti.

Lietuvos bankų asociacija kviečia atsakingai elgtis visus, norinčius išsakyti nuomonę ar priekaištus dėl Lietuvos bankų veiklos, ir yra pasirengusi atsakyti į kiekvieną visuomenei iškilusį aktualų klausimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų