REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus universiteto vaikų ligoninė (VUVL) vėl dirba įprastu ritmu ir teikia visas sveikatos priežiūros paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai BNS ketvirtadienį pranešė VUVL.

Anot pranešimo, paslaugų teikimas atnaujintas atsižvelgiant į tai, jog Vilniaus teritorinė ligonių kasa (VTLK) ligoninei trečiadienio pavakarę pranešė atsižvelgsianti į pacientų sergamumo sezoniškumą ir iš dalies apmokėsianti už sausio mėnesį viršytą sveikatos priežiūros paslaugų limitą.

REKLAMA

VTLK esą taip pat informavo, kad ligoninei šįmet pagal sutartį su VTLK skiriama suma didės 1,3 proc.

„Atsižvelgiant į tai, šiandien, kovo 5 d., direktoriaus įsakymas dėl planinės medicinos pagalbos atidėjimo VTLK zonos gyventojams atšaukiamas. Ligoninė toliau tęsia darbą, teikdama pacientams visas VTLK ir įstaigos sutartyje numatytas paslaugas.(...) Atsiprašome ligoninės pacientų tėvelių ir globėjų už sukeltus laikinus nepatogumus“, - rašoma VUVL pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Dalies planinių operacijų VUVL nevykdė nuo pirmadienio.

Dalies paslaugų teikimo sustabdymą VUVL motyvavo VTLK ligoninei skiriamų lėšų trūkumu. Ligoninės vadovai ragino VTLK atsižvelgti į sezoninius sergamumo svyravimus ir vaikų sergamumui didėjant - ypač žiemos ir pavasario mėnesiais - ligoninei skirti didesnį finansavimą.

Reaguodamas į tai, VTLK vadovas Vytautas Mockus pasiūlė ligoninės vadovybei racionaliau tvarkytis. VUVL direktorius Juozas Raistenskis savo ruožtu kategoriškai atmetė V.Mockaus kaltinimus dėl neracionalaus lėšų naudojimo.

Pasipiktinęs viešu medikų skundu dėl blogo finansavimo sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas trečiadienį pavedė patikrinti, ar VUVL racionaliai naudoja iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto gaunamas lėšas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų