REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys, Tautos prisikėlimo partijos (TPP) atstovas Rokas Žilinskas, kaip įtariama, 2007-ųjų pabaigoje neblaivus sėdęs už vairo, laikino leidimo vairuoti negaus, ketvirtadienį nusprendė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT).

REKLAMA
REKLAMA

LVAT pranešė patenkinęs parlamentaro skundą iš dalies - pripažinęs neteisėtais ir panaikinęs 2008 metų sausio 14 dienos Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Eismo priežiūros tarnybos ir 2008-ųjų kovo 18 dienos Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimus neišduoti jam laikino leidimo vairuoti.

REKLAMA

Teismo pranešime nurodoma, kad toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, kad Eismo priežiūros tarnyba ir pirmosios instancijos teismas "nepagrįstai plečiamai aiškino administracinę atsakomybę reglamentuojančius teisės aktus, todėl priėmė neteisėtus sprendimus".

LVAT teigimu, vairuotojai, vengę pasitikrinti neblaivumą, negali būti prilyginami asmenims, vairavusiems transporto priemonę apsvaigus nuo alkoholinių gėrimų, narkotinių ar psichotropinių medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu pirmoji instancija R.Žilinsko atsisakymą tikrintis girtumą prilygino vairavimui išgėrus ir tokiu būdu neteisėtai išplėtė baudžiamosios teisės aiškinimą kaltinamojo nenaudai.

Tačiau tos dalies, kurioje R.Žilinskas prašė įpareigoti Eismo priežiūros tarnybą išduoti jam leidimą vairuoti, LVAT nutarė netenkinti, kadangi, anot teismo, teisiškai jis nebėra aktualus.

Parlamentaras prašė išduoti jam leidimą iki atitinkamo sprendimo įsigaliojimo, bet šiuo metu jis jau įsiteisėjęs - LVAT sausio 23 dienos nutarimu iš jo atimta teisė sėsti prie vairo dvejus metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme taip pat nagrinėjama byla dėl kito buvusio žurnalisto padaryto pažeidimo - vairavimo neturint teisės sėsti už vairo. Pernai spalį Vilniuje, Antakalnio rajone, policininkai pastebėjo pavojingai manevruojantį automobilį „Kia“. Sustabdytą automobilį vairavo R.Žilinskas. Dėl šio fakto jam buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas.

Į politiką pasukęs buvęs žurnalistas vairuotojo pažymėjimą prarado, kai 2007 metų lapkričio 4 dieną jo vairuojamas visureigis Vilniuje, Kalvarijų ir Žalgirio gatvių sankryžoje, atsitrenkė į prie šviesoforo sustojusį automobilį „Škoda“.

Atvykus pareigūnams, R.Žilinskas atsisakė pūsti į alkoholio matuoklį ir policijos komisariate šis veiksmas prilygintas vairavimui išgėrus. Teisėsaugininkų sprendimu, 2007 metų gruodžio 18 dieną R.Žilinskui buvo atimta teisė vairuoti 30 mėnesių bei skirta 2550 litų bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų