REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų kovo 11 dienos vakarą į Lietuvą valstybinio dviejų dienų vizito atvyksta Austrijos Respublikos Prezidentas Haincas Fišeris (Heinz Fischer). Austrijos vadovą į Lietuvą lydės valstybės pareigūnų, verslo, kultūros ir žiniasklaidos atstovų delegacija.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąją vizito dieną, kovo 12-ąją įvyks oficiali Austrijos Prezidento sutikimo ceremonija, po kurios abiejų šalių prezidentai aptars dvišalių santykių plėtojimo galimybes prekybos, energetikos, kultūros ir kitose srityse, Vilniaus ir Linco bendradarbiavimą atstovaujant Europos kultūros sostinės vardui, teigiame prezidentūros pranešime.  Susitikimo metu taip pat numatoma aptarti tarptautinę finansinę ir ekonominę situaciją, nacionalinius ir Europos Sąjungos antikrizinius planus, Europos kaimynystės politiką bei energetinio saugumo klausimus.

REKLAMA

Po dvišalio Lietuvos ir Austrijos vadovų bei jų vadovaujamų delegacijų susitikimo planuojama pasirašyti Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Austrijos Respublikos Federalinės Vyriausybės susitarimą dėl abipusio valstybių atstovavimo vizų išdavimo procedūrose per diplomatines atstovybes ir konsulines įstaigas.

Po iškilmingos Susitarimo pasirašymo ceremonijos Prezidentas V. Adamkus apdovanos Austrijos Prezidentą H.Fišerį už asmeninę iniciatyvą plėtojant Lietuvos ir Austrijos tarpvalstybinius santykius bei gerinant abiejų šalių politinį, kultūrinį ir visuomeninį bendradarbiavimą Vytauto Didžiojo ordinu  su aukso grandine.

REKLAMA
REKLAMA

Austrijos Prezidentas Haincas Fišeris įteiks Prezidentui Valdui Adamkui ordino Už nuopelnus Austrijos Respublikai ; Didžiąją žvaigždę.

Po bendros abiejų valstybių vadovų spaudos konferencijos Austrijos Prezidentas Haincas Fišeris Antakalnio kapinėse pagerbs žuvusiųjų už Lietuvos nepriklausomybę atminimą ir padės vainiką ant jų kapų.

Tą pačią dieną Austrijos vadovas susitiks su Ministru Pirmininku Andriumi Kubiliumi Trakuose.

Po pietų Lietuvos Prezidentas V. Adamkus kartu su Austrijos Prezidentu H. Fišeriu dalyvaus nacionalinės programos Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009 tarptautinės dailės parodos Gamtos ilgesys. Europos peizažai  atidarymo ceremonijoje, kuri vyks Taikomosios dailės muziejuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį vakare Austrijos Prezidento Hainco Fišerio garbei bus surengta iškilminga vakarienė Prezidento rūmuose.

Penktadienį, kovo 13 dieną, Lietuvos ir Austrijos prezidentai dalyvaus Lietuvos ir Austrijos verslo forumo atidaryme ir skaitys kalbas.

Po verslo forumo Austrijos Prezidentas Haincas Fišeris susitiks su Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininku Arūnu Valinsku.

Vidurdienį Austrijos vadovas išvyks į Kauną, kur rotušėje susitiks su miesto meru A. Kupčinsku.

Tą pačią dieną Austrijos Prezidentas apsilankys Nacionaliniame M. K. Čiurlionio muziejuje Kaune bei Pažaislio vienuolyne.

Grįžęs į Vilnių, Austrijos Prezidentas H. Fišeris surengs iškilmingą priėmimą, kuriame dalyvaus ir Lietuvos Prezidentas V. Adamkus.

Vakare Austrijos vadovas išvyks į Vieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų