REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekiant spręsti restoranų, kavinių, viešbučių ir parduotuvių likvidumo problemą, Vyriausybė nutarė padidinti įmonių įsiskolinimo biudžetui ir „Sodrai“ ribą iki 10 tūkst. litų. Šis sprendimas turėtų padėti tabako prekybos bei alkoholio gamybos ir prekybos licencijas turinčioms įmonėms išvengti bankroto ir išsilaikyti rinkoje, rašoma Vyriausybės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol nustatyta riba yra 1000 litų. Ją viršijus įmonės įspėjamos apie alkoholio ir tabako prekybos licencijų galiojimo sustabdymą ir alkoholio produktų gamybos licencijų panaikinimą.

Šiuo ekonominiu laikotarpiu daugelio įmonių pajamos mažėja, todėl dalis jų negali laiku sumokėti nustatytų mokesčių. Sustabdžius ar panaikinus įmonei licencijos galiojimą, jos pajamos bei galimybės panaikinti įsiskolinimus dar labiau sumažėja.

Taip pat nuspręsta įspėjimo apie galimą licencijos panaikinimą terminą pratęsti iki 60 dienų. Per šį laikotarpį įmonės turės laiko susitarti su Valstybine mokesčių inspekcija dėl mokesčių atidėjimo bei mokėjimų grafiko. Šis pakeitimas neturėtų skatinti įmonių laiku nevykdyti mokestinių prievolių, nes pagal mokesčių įstatymus joms kaip ir kitoms licencijų neturinčioms įmonėms už nesumokėtus mokesčius yra skaičiuojami delspinigiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų