REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasipiktinęs viešu medikų skundu dėl blogo finansavimo sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas pavedė patikrinti, ar Vilniaus universiteto vaikų ligoninė (VUVL) racionaliai naudoja iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto gaunamas lėšas.

REKLAMA
REKLAMA

Pavedimas duotas Valstybinei ligonių kasai, kuri taip pat turės ištirti galimybes VUVL toliau atlikti planines operacijas, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

REKLAMA

Anot pranešimo, pavedimą ministras pasirašė, kai Vaikų ligoninės vadovai viešai paskelbė apie ketinimus atsisakyti planinių operacijų dėl blogo finansavimo.

Pasak A. Čapliko, nors šiuo metu išgyvenamas sunkmetis, tačiau finansavimas VUVL nėra sumažėjęs, o lyginant su kitomis gydymo įstaigomis, ligoninė esą gyvena išskirtinėmis sąlygomis.

„Ligoninė šiais metais finansuojama geriau nei praėjusiais metais. Vaikų sveikata yra mūsų prioritetas, todėl kyla natūralus klausimas apie racionalų lėšų panaudojimą ligoninėje“, - pranešime cituojamas ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, tik tyrimas gali išsklaidyti visas abejones, atsakyti į klausimą, ar iš tikro lėšų - per mažai, ar jos naudojamos, kaip derėtų, o gal tiesiog bandoma politikuoti.

Anot pranešimo, A. Čaplikas sutinka, kad sunkmečiu gali kilti įvairių problemų, tačiau jos esą turi būti sprendžiamos dalykiškai, prie darbo stalo.

„Netoleruosiu dalykinių klausimų aiškinimosi ir problemų sprendimo žiniasklaidoje“, - pareiškė sveikatos apsaugos ministras.

Apie planus dėl nepakankamo finansavimo apriboti pacientams teikiamą planinę pagalbą VUVL pranešė antradienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ligoninės vadovai ragino Vilniaus teritorinės ligonių kasos vadovus atsižvelgti į sezoninius sergamumo svyravimus ir vaikų sergamumui didėjant - ypač žiemos ir pavasario mėnesiais - ligoninei skirti didesnį finansavimą.

Reaguodamas į tai, Vilniaus teritorinės ligonių kasos vadovas Vytautas Mockus pasiūlė ligoninės vadovybei racionaliau tvarkytis.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų