REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukraina gali nesugebėti iki kovo 7 dienos susimokėti už vasario mėnesį iš „Gazprom“ gautas gamtines dujas. Vėlavimas gali susidaryti, nes kompanijoje „Naftogaz“ trečiadienį Ukrainos saugumo tarnyba rengė kratas, per kurias ieškojo sutarčių su „Gazprom“ originalų. Nacionalinės saugumo tarnybos agentai surengė reidą dujų kompanijos „Naftogaz“ vadovybės pastate Kijeve.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad ginkluoti „Alfa“ būrio nariai jau paliko pastatą, kuriame dar tebesidarbuoja agentai. Pranešama, kad buvo areštuotos visos saugyklose esančios dujos. Be to, jei bus paimti sutarties su „Gazprom“ originalai, skelbiama, kad sustos ir visos dujų kompanijos darbas.

REKLAMA

Teisėsauga vykdo tyrimą dėl 6,3 mlrd. kubinių metrų dujų pasisavinimo. Dujų vertė sikia 7,4 mlrd. grivinų (884 mln. dolerių).

Nauja sutartis tarp „Naftogaz“ ir „Gazprom“ buvo pasirašyta sausio 19 dieną ir tik tuomet Rusijos dujų monopolininkas atnaujino dujų tiekimą tiek Ukrainai, tiek tranzitą į Europą per Ukrainos teritoriją.

Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenko tokius susitarimus su „Gazprom“ yra pavadinęs kapituliacija. Būtent prezidentas skiria saugumo tarnybos vadovą.

Anksčiau Rusijos dujų monopolininkas grasino, kad tokiu atveju, jei Ukraina nesumokės už vasarį gautas dujas, dujų tiekimas vėl gali būti stabdomas.



REUTERS/Scanpix


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų