REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento rinkimuose ketinančios dalyvauti Dalios Grybauskaitės rinkimų štabui vadovaus buvęs finansų viceministras, šiuo metu advokato darbą dirbantis Vitas Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai trečiadienį naujienų portalo alfa.lt tiesioginėje konferencijoje pranešė D.Grybauskaitė.

REKLAMA

V.Vasiliauskas BNS trečiadienį patvirtino sutikęs vadovauti D.Grybauskaitės rinkimų štabui ir teigė tai pradėsiąs daryti nuo kitos savaitės.

„Kadangi štabas veiklą pradės nuo kitos savaitės, tai nuo kitos savaitės stabdysiu advokato praktiką, išeisiu atostogų ir nuo kovo vidurio atsidėsiu rinkimų kampanijai“, - sakė V.Vasiliauskas.

Finansų viceministru nepartinis Vitas Vasiliauskas dirbo 2001-2004 metais, o nuo 2004 metų lapkričio jis dirba advokatų kontoroje „Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai LAWIN“.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, jis yra dirbęs Mokesčių inspekcijos skyriaus viršininku, Finansų ministerijos mokesčių departamento direktoriumi, dalyvavo Lietuvos derybose su Europos Sąjunga darbo grupės veikloje.

Teisės magistras ir socialinių mokslų (teisės) daktaras V.Vasiliauskas specializuojasi tarptautinio dvigubo apmokestinimo išvengimo, mokesčių statymų leidybos, mokesčių administravimo srityse.

Eurokomisarė Dalia Grybauskaitė praėjusią savaitę paskelbė dalyvausianti prezidento rinkimuose.

D.Grybauskaitė jau ne vieną mėnesį yra populiariausių visuomenės veikėjų sąrašo viršuje - vasarį atliktų tyrimų duomenimis, ji aplenkė prezidentą Valdą Adamkų ir atsidūrė pirmoje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Grybauskaitę kaip geriausiai jų interesams atstovaujančią politikę nurodė 26 proc. apklaustųjų, antrasis pagal reitingą šalies vadovas Valdas Adamkus nuo jos atsiliko 11 procentinių punktų.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) jau įregistravo aštuonis pretendentus kandidatuoti prezidento rinkimuose: tai Tautos prisikėlimo partijos iškeltas Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, partijos „Tvarka ir teisingumas“ deleguotas parlamentaras Valentinas Mazuronis, eurokomisarė Dalia Grybauskaitė, atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos garbės pirmininkė Kazimira Prunskienė, publicistu prisistatantis Vytautas Kundrotas, smulkiųjų ir vidutinių verslininkų atstovu save vadinantis Jonas Jankauskas ir išsamesnių duomenų apie save neteikiantis kaunietis Vidmantas Sadauskas.

REKLAMA

Tuo metu sprendimas dėl pirmadienį pareiškinius dokumentus įteikusio leidėjo Algirdo Pilvelio registravimo tikriausiai bus priimtas trečiadienį.

Paskutinioji diena pretendentams pateikti pareiškinius dokumentus - kovo 13-oji.

Parašų lapus su 20 tūkst. jų kandidatavimą remiančių piliečių parašų pretendentai į kandidatus turi pateikti iki balandžio 2 dienos.

Balandžio 17 dieną VRK skelbs kandidatais į prezidentus įregistruotų asmenų sąrašą ir prasidės prezidento rinkimų agitacijos kampanija.

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas, jei prireiks, planuojamas kartu su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų