REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai Vilniaus apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl plėšimų ir dalyvavimo nusikalstamame susivienijime pateikti keturiasdešimtmečiui Vilniaus rajono gyventojui E. B.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo duomenimis buvo nustatyta, kad Salininkų r. gyventojas E. B. nuo 1995 metų buvo įsitraukęs į nusikalstamą susivienijimą „Žalieji“, kuriam vadovavo šiuo metu laisvės atėmimo bausmę atliekantis J. R. S. C. Be jų, gaujoje dar buvo keturi Vilniaus bei Vilniaus rajono gyventojai A. M., A. D., R. J. ir A. D., kurie nuo 1996 metų vasario iki balandžio mėnesio vidurio, grasindami samdomiems vairuotojams šaunamuoju ginklu, pagrobė tris prabangius visureigius, priklausančius įvairioms įmonėms.

REKLAMA

1996 metų pabaigoje nusikalstamo susivienijimo gaujos nariai už šiuos bei kitus nusikaltimus buvo sulaikyti, o vėliau ir suimti. 1998 metų balandžio mėnesį Vilniaus apygardos teismas juos pripažino kaltais ir nuteisė laisvės atėmimo bausmėmis nuo šešerių iki vienuolikos metų ir skyrė turto konfiskavimą.

1997 metų pradžioje buvo paskelbta E. B. paieška, o vėliau teismo nutartimi buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. 2008 m. gegužės 8 d. ieškomas E. B. Maskvoje buvo sulaikytas ir šių metų sausio 30 d. perduotas Lietuvos teisėsaugos pareigūnams. Vilniaus m. antrasis apylinkės teismas įtariamajam E. B. skyrė kardomąją priemonę – suėmimą. Septyni nukentėjusieji jam pareiškė daugiau kaip 355 tūkst. litų civilinius ieškinius. Kaltinamasis E. B. taip pat turės atlyginti ekstradicijos išlaidas, kurios viršija 6000 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak prokuroro Remigijaus Matevičiaus, nusikalstamo susivienijimo padaryti nusikaltimai priskiriami prie  labai sunkių nusikaltimų. Pagal 1961 m. Baudžiamojo kodekso straipsnius už šiuos nusikaltimus yra numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 15 metų. Tai yra tokia pat bausmė, kuri 1998 metais Vilniaus apygardos teisme buvo pasiūlyta šio nusikalstamo susivienijimo nariams.

Praėjusiais metais Vilniaus apygardos prokurorų prašymu pagal Europos arešto orderį iš užsienio buvo sugrąžinti ir perduoti Lietuvos teisėsaugos pareigūnams 3 asmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų