REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Besikas Čigladzė (draugų vadinamas Beso) su mūsų šalies futbolu susipažino dar 2005 m., kai pasirašė sutartį su Marijampolės „Sūduvos“ klubu. Šiemet, kaip ir pusę praėjusio sezono, gruzinas vilkės Tauragės „Tauro“ marškinėlius.

REKLAMA
REKLAMA

- Į „Taurą“ jūs su broliu Davitu atvykote praėjusių metų liepos mėnesį. Tiesa, kad už tai turite būti dėkingi savo tautiečiui, buvusiam FBK „Kauno“ saugui Givi Kvaracchelijai? - paklausėme B. Čigladzės, rašo „Respublika“.

REKLAMA

- Absoliuti tiesa. G. Kvaracchelija paskambino į Gruziją ir pasakė, kad su mumis nori pasikalbėti „Tauro“ vadovai. Taip ir atsidūrėme šioje komandoje.

- Tauragėje su Davitu gyvenate kartu ar atskirai?

- Gyvename viename bute.

- Ar nenuobodu nedideliame miestelyje? Ką veikiate laisvalaikiu?

- Gal būtų įdomiau gyventi didesniame mieste. Tačiau toks mūsų darbas. Kita vertus, nuobodžiauti nėra kada. „Tauro“ kolektyvas labai draugiškas, futbolininkai vieni pas kitus vaikšto į svečius, nemažai bendraujame su legionieriumi iš Rusijos Sergejumi Čeloksajevu.

REKLAMA
REKLAMA

- Ar susitinkate su „Kaune“ žaidžiančiais kraštiečiais Nukri Mančchava ir Akaki Chubutija?

- Žinoma. Štai kaip tik dabar (kalbėjomės sekmadienio vakarą. - aut. past.) važiuoju pas N. Mančchavą. Jis išvyksta iš Lietuvos, todėl noriu susitikti, atsisveikinti.

- Prieš keletą metų Lietuvoje rungtyniavo nemažas būrys futbolininkų iš Gruzijos. Šiemet A lygos čempionatą pradės tik trys gruzinai - A. Chubutija ir jūs su broliu. Kodėl taip atsitiko?

- Manau, kad kalta ekonominė krizė. A lygos klubai nėra turtingi, jie stengiasi ne išlaidauti, o taupyti. Prognozuoju, kad 2009 m. A lygos čempionatas bus silpnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- 2005 ir 2006 m. žaidėte Marijampolės „Sūduvoje“. Kokie prisiminimai apie laiką, praleistą Suvalkijos ekipoje?

- Patys šilčiausi. Marijampolėje buvo gera komanda, puikūs vadovai. Tuo metu „Sūduva“ pasiekė neblogų rezultatų. Ir treniruočių sąlygomis negalėjome skųstis.

- 2007 m. trumpam buvote užsivilkęs Visagino „Intero“ marškinėlius. Apie šį laikotarpį tikriausiai atsiliepsite visai kitaip?

- Žinoma. Visagine man nepasisekė. Tiesą pasakius, ten atsidūriau tik todėl, kad buvome pažįstami su klubo direktoriumi. Jis paprašė padėti „Intero“ komandai. Nesinori prisiminti tų laikų. „Interas“ neturėjo nei trenerio, nei pinigų.

REKLAMA

- Jūsų kraštiečiai N. Mančchava ir A. Chubutija išmoko kalbėti lietuviškai. Pats tuo pasigirti negalite?

- Lietuvių kalbos žiniomis jiems neprilygstu. Gyvenu kartu su broliu,todėl kalbamės gruziniškai. Jei būtų kitokia situacija, lietuviškai išmokčiau. Tačiau ir dabar truputį suprantu ir šį tą pats galiu pasakyti.

- Neseniai „Tauras“ grįžo iš treniruočių stovyklos Lenkijoje. Jūs dėl pilvo raumens uždegimo su komanda nevažiavote. Kada galėsite pradėti treniruotis?


- Skausmo nebejaučiu. Vis dėlto tiksliai atsakyti į šį klausimą kol kas negaliu.

Valdas Kasperavičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų