REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Australijos kompiuterių specialistas sukūrė bate įmontuotą mobilųjį telefoną.

32 metų Paului Gardnerui-Stephenui šią inovatyvią idėja pasufleravo 1960 metų TV parodija apie šnipus  „Get Smart“, kur kvailokas agentas Maxwellas Smartas kalba bate įtaisytu telefonu, rašo „smh.com.au“.

REKLAMA
REKLAMA

Išradėjas sako, kad jo  „kūrinys“ jau sulaukė susidomėjimo, todėl artimiausiu metu bus pradėtas pardavinėti internetu.

REKLAMA

Šį įrenginį jaunasis mokslininkas sukūrė atsitiktinai, kaip atributą stovykloje režisuotam vaidinimui „Get Smart“ tema. Viename bate buvo įmontuotas  „Motorola“ ragelis, o kitame -  „Bluetooth“ ausinės.

Vėliau išsiaiškinęs, kad toks telefonas-batas iš filmo taip ir nebuvo perkeltas į realybę, vyras nusprendė daugiau dėmesio skirti šio projekto plėtojimui ir pritaikyti jį rinkai.

 „Pamatęs šį telefoną pirmiausia pagalvoji, kad tai labai nepraktiška. Tačiau iš tiesų naudotis juo nėra taip sudėtinga - kai telefonas suskamba, nusimauni batą, atlenki kulną, nuspaudi mygtuką ir pradedi kalbėti: beveik tiek pat laiko prireikia, kad susirastum rankinėje esantį telefoną“, - sako vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Išradėjas telefonu-batu naudojosi tris dienas, ir teigia, kad tai buvo iš tiesų linksma patirtis. Keblumų kildavo tik tuomet, kai telefono numerį reikėdavo surinkti vairuojant automobilį.

 „Pamačiau pora suglumusių žvilgsnių, tačiau iš esmės universiteto aplinkos žmonės yra tolerantiški  neįprastiems dalykams. Universiteto teritorijoje nuėjau apie keletą šimtų metrų kalbėdamas telefonu-batu, tačiau niekas į tai nekreipė dėmesio“, - pasakoja australas.

Vyras sako, kad toks telefonas labiausiai tiktų vyresnio amžiaus žmonėms, kurie sunkiai įvaldo modernias technologijas. Mokslininkas taip pat planuoja išplėsti šio įrenginio panaudojimo galimybes, ir pritaikyti jį pulso bei kraujo spaudimo matavimui.



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų