REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liūdnai pagarsėjęs JAV finansininkas Bernardas Madoffas siekia pasilikti sau turto, kurio vertė siekia 70 mlrd. dolerių. To B. Madoffas siekia nepaisydamas to, kad savo aukoms yra skolingas net 50 mlrd. dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

70 metų amžiaus finansininkas siekia pasilikti prabangų būsta Manhetene ir dar dalį turto, kuris, kaip teigia jis pats, priklauso jo žmonai.

REKLAMA

B. Madoffui nuo gruodžio mėnesio yra skirtas namų areštas.

Volstryto legenda, biržos brokeris ir buvęs „Nasdaq“ biržos vadovas Bernardas L Madoffas prisipažino sukūręs sukčiavimo schemą, kuri jo investuotojams kainuos apie 50 milijardų JAV dolerių.

Tai – stambiausia investuotojų apgavystė, kuria kada nors buvo kaltinamas vienas asmuo. Pranešama, kad B. Madoffas savo sūnums ir FTB darbuotojams pripažino, kad jo brokerių firmos investicinis padalinys buvo „viena didelė Ponzi schema“.

REKLAMA
REKLAMA

„Ponzi schema“, pavadinta sukčiaus Charleso Ponzi vardu, yra apgaulinga investavimo schema, siūlanti nenormaliai didelę grąžą investuotojams, kuri yra sumokama tolimesnių investuotojų pinigais, o ne iš realaus akcijų prekybos pelno.

Jei pranešimai pasitvirtins, B. Madoffo afera taps stambiausia kada nors vieno asmens įvykdyta investicine afera. Jau keletą metų Volstryte buvo skeptiškai žiūrima į tai, kaip B. Madoffo firma sugebėdavo išmokėti stabiliai didelius uždarbius nepriklausomai nuo investicinės situacijos.

Tokių schemų žlugimas yra užprogramuotas iš anksto, ir B. Madoffas – ne išimtis. Dėl sunkėjančios ekonominės situacijos ir stiprėjančių įtarimų dėl jo verslo investuotojai ėmė reikalauti grąžinti pinigus. Paskutinėmis savaitėmis buvo pareikalauta grąžinti per 7 milijardus JAV dolerių, ir B. Madoffas neturėjo pakankamai lėšų tai padaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų