REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už žurnalisto Vito Lingio nužudymą nuteistam buvusiam „Vilniaus brigados“ nariui Igoriui Achremovui vėl nepavyko išeiti į laisvę.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismas atmetė Vilniaus antrųjų pataisos namų administracijos teikimą dėl žudiko, jau 15 metų praleidusio už grotų, paleidimo į laisvę.

REKLAMA

Tai jau trečias kartas, kai I.Achremovas siekė būti paleistas iš įkalinimo įstaigos anksčiau laiko. Ankstesnieji pataisos namų teikimai taip pat buvo atmesti.

Pataisos administracijos teikime buvo dėstoma, kad dabar buvęs „Vilniaus brigados“ narys yra vertintinas teigiamai, jis buvo skatintas 14 kartų už gerą veiklą, dirbo.

„Gerbiame teismo sprendimą“, - po posėdžio žurnalistams sakė I.Achremovo advokatė Lolita Erika Auželytė. Ji teigė dar nežinanti, ar teismo nutartį skųs aukštesnės instancijos teismui.

REKLAMA
REKLAMA

Už dienraščio „Respublika“ žurnalisto V.Lingio nužudymą, įvykdytą 1993 metų spalio 12 dieną Vilniuje, 1994-ųjų rudenį buvo nuteisti „Vilniaus brigados“ vadeiva Borisas Dekanidzė ir trys jo parankiniai - I.Achremovas, Viačeslavas Slavickis ir Borisas Bobičenka.

B.Dekanidzei teismas skyrė išimtinę mirties bausmę, kuri buvo įvykdyta. I.Achremovui taip pat skirta mirties bausmė, tačiau tuo pačiu nuosprendžiu ji buvo pakeista į laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

2004 metų sausį Vilniaus apygardos teismo sprendimu, nuteistajam laisvės atėmimo bausmė buvo sumažinta iki 25 metų. Remiantis šia nutartimi, į laisvę jis turėtų išeiti 2018 metų pabaigoje.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų