REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Profesinių sąjungų atstovai antradienį Vyriausybei pateikė siūlymus, kuriems įsigaliojus šalyje  sumažėtų nedarbas. Siūlyta keisti kai kurias LR Darbo kodekso nuostatas, o kai kurias palikti nepakitusias, pavyzdžiui, dėl terminuotų darbo sutarčių, nes darbdaviai anksčiau yra siūlę valstybei įtvirtinti lankstesnės formos terminuotas darbo sutartis.

REKLAMA
REKLAMA

„Darbo kodekse įtvirtintos bendro pobūdžio lanksčios normos, kurių visai nereikia keisti, o reikia darbdaviams išmokti jomis naudotis“, – Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) pranešime cituojami profesinių sąjungų atstovai.

REKLAMA

Susitikime su profesinėmis sąjungomis dalyvavo ir SAD ministras Rimantas Jonas Dagys.

Jo nuomone, visiškai yra nepagrįstas profesinių sąjungų siūlymas keisti LR Darbo kodekso nuostatas, kurios aptaria darbuotojų ir darbdavių santykius, esą darbdaviams ir darbuotojams susitarus dėl ne viso darbo laiko įvedimo įmonė, valstybė turėtų prisiimti įsipareigojimus ir kompensuoti darbuotojams patiriamus nuostolius.

„Valstybė neturėtų tapti darbdavių ir darbuotojų susitarimų įkaite, tai pačių darbdavių ir darbuotojų reikalas“, – neabejoja ministras R.J.Dagys.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras skeptiškai vertina ir kitą profesinių sąjungų siūlymą, pagal kurį Darbo kodekse būtų įtvirtinta valstybės prievolė išmokėti darbuotojams išeitines išmokas, jei jų sumokėti negali darbdavys.

„Šis klausimas svarstytinas tik tuo atveju, jeigu sutartume dėl įmokų tarifų „Sodrai“ didinimo, nes prisiimti tokius įsipareigojimus valstybei šiuo metu yra neįmanoma“, – kalbėjo ministras R.J.Dagys.

Darbuotojų atstovai taip pat siūlė valstybei labiau remti pradedančiuosius ir smulkiuosius verslininkus, pertvarkyti Lietuvos darbo biržos sistemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų