REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs naftos koncerno „Yukos“ savininkas Michailas Chodorkovskis bei koncerno „Menatep“ vadovas Platonas Lebedevas antradienį buvo pristatyti į Maskvos teismą, kur nagrinėjama dar viena jiems iškelta baudžiamoji byla.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad į teismo salę vedamas M. Chodorkovskis šaukė „Gėda!“. Prie teismo susirinkę M. Chodorkovskio rėmėjai metė jam kelis gvazdikus. Skelbiama, kad prie teismo salės budi apie 300 milicininkų.

REKLAMA

Rusijos naujienų agentūros skelbia, kad M. Chodorkovskis bei jo kolega Platonas Lebedevas yra kaltinami iššvaistę beveik 1 trilijoną rublių (27,5 mlrd. dolerių).

N. Chodorkovskio areštas 2003 metais. Jo byla susilaukė daug Vakarų kritikos, nes buvo manoma, kad naftos koncerno „Yukos“ vadovas tapo Kremliaus autoritarinio režimo auka vien dėl savo politinių ambicijų.

Vėliau „Yukos“ buvo privesta prie bankroto, o didžiausią dalį vertingiausio kompanijos turto dalį perėmė kompanija „Rosneft“, kuriai vadovavo artimas tuometinio Rusijos prezidento Vladimiro Putino bendražygis Igoris Sečinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų