REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rožinį delfiną JAV Luizianos valstijoje esančiame Lake Calcasieu ežere pastebėjo 42 metų kapitonas Erikas Rue'as.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad tokią delfino spalvą lėmė tai, kad jis yra albinosas: gyvūno akys taip pat yra rausvos spalvos. Kapitonas šį įdomios išvaizdos žinduolį pastebėjo kitų delfinų būryje, vienas iš jų visuomet plaukiojo šalimais, manoma, kad tai yra rožinio delfino motina, rašo „The Telegraph“.

REKLAMA

„Per visą savo gyvenimą neteko kažko panašaus regėti. Visas delfino kūnas - nuo snukio iki uodegos galiuko - yra rožinis. Neatrodo, kad delfinas būtų jautresnis aplinkos sąlygoms ar saulės šviesai. Pastebėjau tik tai, kad jis yra linkęs po vandeniu išbūti šiek tiek ilgiau nei įprastos išvaizdos delfinai“,- pasakojo  E.Rue'as.

Banginių ir delfinų apsaugos bendrijos biologė Regina Asmutis-Silvia taip pat stebisi tokia delfino išvaizda: „Per visą darbo laikotarpį man neteko matyti tokios spalvos delfino. Jis atrodo tikrai nuostabiai, tačiau juo besidomintys žmonės turėtų nepersistengti - išlaikyti distanciją, riboti delfino stebėjimo laiką, nepersekioti ir neerzinti jo“.

Nors mums įprasti delfinai paprastai būna pilkos spalvos, Pietų Amerikoje, Amazonės upėje gyvena artimas jo giminaitis, dėl savo spalvos taip ir vadinamas - rožiniu delfinu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų