REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo kontrolieriai kreipėsi į generalinį prokurorą Algimantą Valantiną ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorių Žimantą Pacevičių, prašydami apginti Puskelnių kaimo (Marijampolės s.) gyventojų interesus.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo kontrolieriai Zita Zamžickienė ir Romas Valentukevičius, ištyrę R.S. iš Puskelnių kaimo skundą dėl įvairių institucijų pareigūnų veiksmų, pripažino skundą pagrįstu, pranešė Seimo kontrolierių įstaiga.

REKLAMA

Minėto kaimo gyventojai piktinosi, kad jų kaimynystėje statomas ir įrengiamas mobiliojo ryšio bokštas bei bazinė stotis be jų sutikimo.

Pernai birželį, netoli gyvenamųjų namų, privačiai bendrovei priklausančioje teritorijoje, buvo įrengtas 60 m aukščio bokštas ir bazinė stotis, tačiau statytojai visuomenės apie tai neinformavo, nebuvo parengtas ir patvirtintas sklypo detalusis planas.

Skunde taip pat piktintasi biurokratišku Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos pareigūnų, pateikusių dėl tų pačių aplinkybių du skirtingus paaiškinimus, darbu. Tokius pareigūnų veiksmus skundo autorius įvertino kaip privataus verslo interesų tenkinimą, paminant žmogaus teises.

REKLAMA
REKLAMA

„Atliekant šio skundo tyrimą paaiškėjo, kad statant ir įrengiant mobiliojo ryšio bokštą ir bazinę stotį buvo pažeidžiama įstatymų numatyta tokių statinių įrengimo tvarka ir procedūros, akivaizdžiai nesilaikyta įstatymų. Be to, užfiksuotas ir galimas dokumentų klastojimo, tvirtinant statinio statybos planą, atvejis, kuris, mūsų nuomone, turi būti detaliai ištirtas kitų atsakingų institucijų“, - teigė Seimo kontrolierius R.Valentukevičius.

Anot Z.Zamžickienės, atsakingos institucijos turi imtis veiksmų ir padaryti viską, kad būtų atstatytas pažeistas viešasis interesas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Generalinis prokuroras raginamas kreiptis į teismą dėl Puskelnių kaimo bendruomenės viešojo intereso gynimo įstatymų numatyta tvarka. STT vadovo prašoma išsiaiškinti galimas korupcijos apraiškas Marijampolės apskrities viršininko, Marijampolės savivaldybės administracijose ir Valstybinės teritorijos planavimo ir statybos inspekcijoje.

„Puskelnių kaimo bendruomenės teisės ir jų teisėti interesai turi būti apginti. Juk nuotolinio ryšio bazė, gyventojams apie tai nieko nežinant, buvo pastatyta sklype, kuris ribojasi su šios bendruomenės narių sklypais. Dėl pastatyto objekto sumažėjo jų žemės sklypų vertė, ribojamos žemės savininkų galimybės naudotis visomis savo teisėmis“, - teigė Z.Zamžickienė.

Seimo kontrolieriai taip pat kreipėsi į Marijampolės apskrities viršininko, Marijampolės savivaldybės administracijas ir Aplinkos ministerijos vadovybę ragindami dar kartą išanalizuoti susidariusią padėtį ir atitinkamai įvertinti atsakingų pareigūnų veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų