REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno kriminalinės policijos ir prokuratūros pareigūnai pirmadienį sulaikė žinomą visuomenininką, Lietuvos tėvų forumo atsakingąjį sekretorių, lietuvių jaunimo bendrijos „Lituanica“ pirmininką 47-erių Gintautą Bukauską, pranešė lrytas.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Kokią bylą tiriant sulaikytas G. Bukauskas ir kuo jis įtariamas, Kauno teisėsaugininkai neatsako. Jo sulaikymo priežasčių nekomentavo ir aukščiausi pareigūnai.

REKLAMA

Pasak portalo, pirmadienį buvo atliekamos kratos su G. Bukausku susijusių visuomeninių organizacijų būstinėse, paimti kompiuteriai, įvairūs dokumentai. Policijos duomenimis, pradėtą ikiteisminį tyrimą kuruoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

G. Bukauskas Kaune bei Lietuvoje garsėja kaip aktyvus visuomenininkas, jis yra daugybės nevyriausybinių organizacijų narys, aktyviai reiškiasi visuomeniniame gyvenime.

Sulaikytas Kauno visuomenininkas taip pat garsėja glaudžiais ryšiais su šiuo metu už našlaičių reketą, sukčiavimą bei grasinimus nužudyti teisiamų čečėnų sutuoktinių Maliko ir Khadižat Gatajevų šeima. Prieš kurį laiką duodamas interviu lrytas.lt žurnalistui, G. Bukauskas plačiai pasakojo apie čečėnų įsteigtuose vaikų globos namuose galiojusius griežtus čečėnų papročius.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno kriminalistų sulaikytas G. Bukauskas turėjo reikalų su teisėsauga, kai vadovavo bendrovei „Klaipėdos aerouostas“.

2003 metų sausį jis kreipėsi į policiją, pranešdamas, kad iš bendrovės angarų iškirpus skylę buvo pagrobtos 3 mln. litų įvertintos 29 dėžės poliesterio, kuris naudojamas lėktuvų salono apdailos darbams.

Teisėsaugininkams iš karto kilo įtarimas, kaip per kelias minutes suspėta išgabenti ne vieną šimtą kilogramų sveriantį krovinį. Galiausiai paaiškėjo, kad angare iškirpta skylė per maža, kad per ją būtų galima išgabenti dėžes. G. Bukauskas buvo dviem paroms uždarytas į areštinę, jis įtartas pasikėsinus sukčiauti stambiu mastu.

G. Bukauskui taip pat buvo iškelta byla dėl šmeižto, tačiau vėliau abu kaltinimai buvo panaikinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų