REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saulėtą šeštadienį Vilniuje, Šv. Petro ir Povilo bažnyčioje, susituokė Edita Mildažytė ir Gintautas Vyšniauskas. Smagus sutapimas - jo krikšto vardas taip pat Petras. Garsi nuotaka vestuvių dieną šventė savo 43-iąjį gimtadienį, o jos anyta - 75-ojo jubiliejaus išvakares.

REKLAMA
REKLAMA

Lygiai prieš 12 metų E.Mildažytė ir G.Vyšniauskas žiedus sumainė civilinės metrikacijos skyriuje. Abu jau buvo išsiskyrę. Prireikė laiko, kad bažnytinis tribunolas anuliuotų televizininkės pirmąją bažnytinę santuoką. Šeštadienį ji prieš Dievą prisiekė amžiną meilę G.Vyšniauskui, susijaudinusi pabučiavo jam ranką.

REKLAMA

Pora prie bažnyčios atvyko ne karieta ar limuzinu, o savo automobiliu, apipaišytu jaunavedžiais ir aprašinėtu žodžiais "Jie tuoj tuoksis!" Edita ir Gintautas pasipuošė vyšnių ir šokolado spalvos drabužiais.

Tos vyšnios, pabrėžiančios vyro pavardę, vis kartojosi: žavus vyšnių medelis buvo pastatytas netoli altoriaus, o ir vietoj puotos su šokiais vestuvininkai pasirinko vakarą teatre - Vilniaus mažajame teatre žiūrėjo spektaklį "Vyšnių sodas".

REKLAMA
REKLAMA

Žymi pora nesislapstė nuo žiniasklaidos, leidosi fotografuojama, tik gražiai paprašė bažnyčioje laikytis rimties. Ceremonijos būta nuotaikingos ir šiltos, skambėjo su E.Mildažyte daug dirbusio kvarteto "Bobos" giesmės.

Priėmęs santuokos sakramentą G.Vyšniauskas ne tik susirinkusiuosius, bet ir savo žmoną nustebino ilga, šmaikščia ir jausminga kalba. Ponas Gintautas sakė dažniausiai esąs stebėtojas, dabar itin pamėgęs stebėti savo pokyčius. Ne išorinius - tie džiugina mažiau, bet vidinius. Jis pastebėjo, kad jaunystėje mėgo Salvadorą Dali, o dabar labiau linksta prie Rubenso formų...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G.Vyšniauskas pasidžiaugė barokiniu Vilniumi, nuostabia bažnyčia, kurioje tuokėsi, pasveikino su gimtadieniu savo mamą, o vėliau šiltai padėkojo žmonai, sakydamas, jog tai Edita jį sukūrė. "Ačiū tau, gerasis Dieve, kad tu man davei tokią moterį", - ištarė jaunikis.

E.Mildažytei jis padovanojo Dievo motinos ikoną, kuri čia pat buvo pašventinta. Edita savo ruožtu padėkojo jų nuodėmklausiui kunigui Ričardui Doveikai. "Yra kunigų, kurie paskui save veda minias", - pažymėjo Edita.

Jos ir Gintauto keturi sūnūs bažnyčioje rinko aukas. Svečių iš anksto buvo prašoma neišlaidauti gėlėms ir dovanoms, bet paaukoti bent 50-inę. Surinktos lėšos bus skirtos kardinolo Audrio Juozo Bačkio globojamai varguolių valgyklai "Betanija", veikiančiai prie Šv. Petro ir Povilo bažnyčios.



Jurga KLIMAITĖ-RIEBLING


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų