REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės institucijoms, prižiūrinčioms interneto puslapių turinį, trūksta tarpusavio bendradarbiavimo, teigia Seimo informacinės plėtros komiteto (IVPK) pirmininkas, Liberalų sąjūdžio atstovas Vytautas Grubliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį įspūdį Seimo narys susidarė iš Valstybės saugumo departamento (VSD) gavęs pažymą, kuria buvo atsakyta į jo ir Seimo narės, taip pat Liberalų sąjūdžio atstovės Dalios Kuodytės kreipimąsi ištirti, ar keleto interneto puslapių turinys nepažeidžia Lietuvos įstatymų.

REKLAMA

Įtarimų liberalams sukėlė internato svetainės anarchija.lt, pokaris.info, lithuania.left.ru ir labaslietuva.blogspot.com.

„Ji (pažyma - BNS) kažkokių Amerikų neatvėrė, bet man susidarė įspūdis, kad ten (teisėsaugos institucijų darbe - BNS) tikrai reikia dar daug ką padaryti“, - BNS pirmadienį sakė IVPK pirmininkas.

Jis VSD pateiktą informaciją apibūdino, kaip „išsamią, apžvalginę medžiagą“. Vis dėlto, ji, pasak parlamentaro, atskleidė institucijų, tokių kaip VSD, Kriminalinė policija ar Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba, tarpusavio bendradarbiavimo problemą, kuriai spręsti yra reikalingas „parlamentinis įsikišimas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmiausia mes (IVPK - BNS) ruošiamės inicijuoti klausimų svarstymą dėl internetinio turinio priežiūros klausimais užsiimančių teisėsaugos institucijų tarpusavio sąveikos ir vykdomo tarpusavio monitoringo. (...) Nes dabar mes iš esmės reaguojame į faktus, į precedentus (...) O tada matant, kaip efektyviai institucijos derina ir koordinuoja monitoringo veiksmus, būtų galima svarstyti, ar galima griežtinti įstatyminę atsakomybę už pažeidimus“, - tvirtino V.Grubliauskas.

Vis dėlto iš anksto vertinti teisėsaugos institucijų darbo Seimo narys nesiryžo.

„Kad teigtume, ar tai yra gerai, ar blogai, reikia turėti išsamų vaizdą, bet dabar, sakyčiau, tam tikri požymiai rodo, kad sąveikos trūksta“, - teigė V.Grubliauskas.

Seimo nariai į VSD kreipėsi sausio pradžioje. Tuomet D.Kuodytė BNS teigė, kad minėtose radikalias kairiąsias politines pažiūras skleidžiančiose interneto svetainėse „galima įžvelgti dalykų, kuriuose yra šmeižiama tiek Lietuvos valstybė, tiek klastojama istorija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų