REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Sutemų“ gimtadienyje operaciją atliks DJ Surgeon

Jau šį penktadienį, kovo 6 d., klube „Gravity“ įvyks kelis mėnesius nervus gadinantis renginys.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek Lietuvoje, tiek ir svetur žinomas „Sutemų“ portalas kviečia į savo septintąjį gimtadienį, kuriame pasirodys vienas techniškiausių didžėjų pasaulyje „chirurgas“ Surgeon. Genijumi vadinamas britas vienas sugebėjo pasipriešinti JAV techno žvaigždžių Jeff Mills ir Carl Craig dominavimui. Daug metų Lietuvoje lauktas techno atlikėjas mūsų šalyje pasirodys pirmąjį kartą.

REKLAMA

Gerbėjų, atlikėjų, klubų bei festivalių vadybininkų dievinamas atlikėjas Surgeon dėl savo grojimo specifikos kartais lyginamas su pačiu James Zabiela, kuris taip pat savo miksuose mėgsta eksperimentuoti ir karts nuo karto įmeta IDM ritmų. „Sutemų“ gimtadienyje taip pat gros būrys elektroninės muzikos didžėjų Walkman, Pagalve, Daimon, JaZzy, Nostra, ZW-X. Video projekcijas demonstruos menininkų duetas „We Are TV“.



Techno muzikos profesorius

REKLAMA
REKLAMA

Garsiosios įrašų kompanijos „Warp“ atstovas Surgeon viename interviu prisipažino, kad, jeigu nebūtų tapęs muzikantu, būtų santechnikas. Galbūt pasaulis prarado nuostabų santechniką, bet už tai turi nepriekaištingos reputacijos elektroninės muzikos maestro. Jis muzikai atidavė daugiau nei pusę savo gyvenimo.

Surgeon užsienio spaudoje tiesiai šviesiai vadinamas techno muzikos genijumi, profesoriumi ar mokytoju. Ir tikrai yra už ką, juk legendinis britas vienas sugebėjo pasipriešinti JAV techno dominavimui ir kaip lygus su lygiais 15 metų stovėjo prieš šešis techno monstrų iš už Atlanto: Jeff Mills, Carl Craig, Derrick May, Juan Atkins, Kevin Saunderson ir Robert Hood.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors „Sutemų“ svečiui vos 37-eri, iš viso jis elektroninės muzikos pasaulyje sukasi jau beveik 20 metų. Per tuos metus garsių techno susivienijimų „British Murder Boys“ ir „Frequency 7“ narys  ne tik išleido per dešimt nuostabių albumų, bet ir remiksavo begalę žvaigždžių. Tarp jų Thom Yorke iš „Radiohead“, Monolake, Dave Clarke, „Mogwai“, LFO, „Matmos“, „Coil“, Alexander Kowalski, Green Velvet ir „The Black Dog“.

„Chirurgui“ - Lietuvos didžėjų pagyros

„Surgeon yra iškilus kūrėjas. Be jokios abejonės, dėl didžiulio indėlio ir tiesiog unikalaus savitumo jis figūruos tarp pirmų į elektroninės muzikos istoriją įrašytų vardų. Jo kūryba - tai subalansuotas priešingybių - drąsaus bei įdomaus eksperimentavimo ir stropaus kanonų laikymosi derinys. Ši savybė atveria jo muzikai kelią į įvairių sluoksnių klausytojų širdis“, - sako techno komandos „Techstylism“ narys DJ Daimon.

REKLAMA

„Nesu iš tų, kuris žavisi Surgeon visus dvidešimt metų, tačiau tai ką jis daro pastaruoju metu mane tiesiog įkvepia. Šis atlikėjas yra tikras techno muzikos variklis, kuris nuobodų „bumčiką“ pavertė pilnaverte meno ir išraiškos forma. O jo miksas „This is For You Shits" yra tokio lygio, kad 99% didžėjų belieka tik svajoti jį pasiekti“, - taip legendinį svečią pristato „Sutemų“ įkūrėjas DJ Walkman.

„Surgeon setai, nors ir grojami kontraversišku būdu, yra labai novatoriški, įdomūs ir puikiai sukompiliuoti. Juos lydi stipri atmosfera, švieži eksperimentinė dvasia, sunkūs laužyti ritmai bei malonius šiurpulius keliantys kūrinių parinkimo sprendimai. Klausytis brito pasirodymų - vienas malonumas“, - tvirtina kitas „Techstylism“ narys DJ Pagalvė.



Paskutinis „Sutemų“ renginys?

REKLAMA

Tai ne tik „Sutemos.net“, kuris iš naujienų apie elektroninę muziką portalo evoliucionavo į įrašų kompaniją bei vakarėlių ciklą, gimtadienis, bet ir 2006-aisiais klube „Gravity“ startavusios serijos „Sutemos Live“ finišas. Tad gimtadieninė techno simfonija su Surgeon bus paskutinis serijos akordas.

Prieš tai vykusiuose net 23-iuose „Sutemų“ renginiuose pasirodė užtikrinti elektroninės muzikos herojai: „Modeselektor“, Apparat, „Plaid“, Monolake, SCSI9, Vladislav Delay, Michael Fakesch„Funkstorung“, Deadbeat, Donnacha Costello, Stewart Walker, Anders Ilar, Jan Jelinek, Thomas Fehlmann„The Orb“, Joris Voorn, Luke Vibert, Yagya, Mu-Ziq ir kiti.



Tikras muzikos profesorius - DJ Surgeon


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų