REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už žurnalisto Vito Lingio nužudymą iki gyvos galvos nuteistas buvęs „Vilniaus brigados“ narys Igoris Achremovas trečią kartą siekia išeiti į laisvę.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį vykusiame Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo posėdyje pristatytas Vilniaus antrųjų pataisos namų administracijos teikimas dėl žudiko, jau 15 metų praleidusio už grotų, paleidimo į laisvę.

REKLAMA

Pasak pataisos namų administracijos, I.Achremovas vertintinas teigiamai, jis buvo skatintas 14 kartų už gerą veiklą, dirbo.

Teikime taip pat teigiama, kad buvęs „Vilniaus brigados“ narys šiuo metu daug dėmesio skiria mokslui, vertėjauja, palaiko ryšius su šeima ir stengiasi padėti laisvėje esantiems žmonai ir dukrai.

I.Achremovo advokatė Lolita Erika Auželytė teismą tikino, kad žudikas turėtų būti atleistas nuo likusios 9 metų 7 mėnesių ir 19 dienų bausmės, nes esą pripažįsta savo kaltę ir šiuo metu yra motyvuotas dirbti ir mokytis. Be to, pasak gynėjos, jis turėtų būti vertintinas teigiamai, nes padėjo atskleisti „Vilniaus brigados“ nusikaltimus. Tai esą televizijos laidoje „Čia ir dabar“ yra pripažinęs ir generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto valstybinį kaltinimą palaikiusios Vilniaus miesto apylinkės prokurorės Danutės Kisinienės tokie pataisos namų administracijos ir advokatės teiginiai neįtikino. Anot jos, I.Achremovas buvo nuteistas už labai sunkų rezonansinį nusikaltimą, todėl turėtų likti už grotų. Be to, prokurorės nuomone, jis dar neatliko didelės bausmės dalies.

Tai jau trečiasis kartas, kai I.Achremovas siekia būti paleistas iš įkalinimo įstaigos anksčiau laiko.

Už dienraščio „Respublika“ žurnalisto V.Lingio nužudymą, įvykdytą 1993 metų spalio 12 dieną Vilniuje, 1994-ųjų rudenį buvo nuteisti „Vilniaus brigados“ vadeiva Borisas Dekanidzė ir trys jo parankiniai - I.Achremovas, Viačeslavas Slavickis ir Borisas Bobičenka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

B.Dekanidzei teismas skyrė išimtinę mirties bausmę, kuri buvo įvykdyta. I.Achremovui taip pat skirta mirties bausmė, tačiau tuo pačiu nuosprendžiu ji buvo pakeista į laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

2004 metų sausį Vilniaus apygardos teismo sprendimu, nuteistajam laisvės atėmimo bausmė buvo sumažinta iki 25 metų. Remiantis šia nutartimi, į laisvę jis turėtų išeiti 2018 metų pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų