REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąjį pavasario savaitgalį, kovo 6-8 dienomis, šiuolaikiniame prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ startuos 2009 metų Lietuvos stalo futbolo čempionatas, kurio nugalėtojai įgis teisę ginti šalies vardą Pasaulio taurės varžybose. Čempionato atidaryme kausis įvairios sudėties komandos – vyrų, moterų, mišrios ir jauniai, taip pat bus surengtos neįgaliųjų varžybos.

REKLAMA
REKLAMA

Galimybę jėgas išbandyti mažojoje futbolo aikštėje turės visi „Panoramos“ svečiai.

„Stalo futbolo populiarumas Lietuvoje auga sparčiai, nes tai – azartiška pramoga, bemat užkrečianti žaidimo virusu. Džiaugiamės, kad šią Lietuvoje gan jauną sporto šaką galėsime pristatyti populiarioje žmonių lankymosi vietoje, kurioje žiūrovai galės ne tik stebėti aistringas kautynes, bet ir patys susipažinti su žaidimu“, – sakė antrą kartą Lietuvos čempionatą organizuojančios Nacionalinės stalo futbolo federacijos vadovas Simonas Jakubauskas.

REKLAMA

Anot jo, lankytojai daug aistrų išvys įvairių kategorijų finaluose – jie vyks specialiai įrengtoje erdvėje, svarbiausios rungtynės bus transliuojamos per ekranus. Finalinius mačus bus galima stebėti ir internete –

www.panorama.lt ir www.foosball.lt interneto svetainėse. Parodomoji penktadienio programa bus orientuota į pramogines stalo futbolo rungtis, tokias kaip baudinių mušimas ar vartininkų kovos . Prie šios programos prisijungs ir neįgaliųjų varžybos, kurios Lietuvoje bus pristatytos pirmą kartą. Šeštadienio programoje dominuos varžybos kai rungiasi vienas varžovas prieš vieną, o sekmadienį - du prieš du. Iš viso Lietuvos čempionatą šias metais sudarys septyni etapai. Jų metu žaidėjų surinkti taškai sumuojasi ir metų gale išaiškėja stipriausi žaidėjai, kurie ir keliaus į Pasaulio taurės varžybas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai nuotaikingas, strateginio mąstymo ir įgūdžių reikalaujantis sportas, su kuriuo susipažinti šį savaitgalį pakviesime visus mūsų svečius . Tai jau antrasis čempionatas, kurį surengėme  prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ – vasario pradžioje vyko „Kavos kultūros dienos“. Kovo viduryje planuojame organizuoti šachmatų čempionatą. Įvairius nemokamus sporto, kultūros ir pramoginius renginius „Panoramos“ svečiams siūlysime kiekvieną savaitgalį“, – sakė „Panoramoje“ renginius organizuojanti Laura Panovienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai metais pirmą kartą tarptautinėje arenoje debiutavusi Lietuvos stalo futbolo rinktinė, sudalyvavo „Tecball“ ir „Garlando“ stalų pasaulio čempionatuose, bei buvo pakviesta dalyvauti pasaulio taurės čempionate Prancūzijoje. Lietuvos sportininkai taip pat sudalyvavo keturiuose tarptautiniuose turnyruose. Lietuva šiuo metu yra 17 pozicijoje iš 38 pasaulio reitinge dalyvaujančių šalių. Lietuviai pirmieji iš Baltijos šalių pasirodė tokio rango varžybose. Už pastangas skatinant stalo futbolo populiarumą Lietuvoje, bei sportinius pasiekimus tarptautiniuose turnyruose Nacionalinė stalo futbolo federacija yra gavusi tarptautinės stalo futbolo asociacijos ITSF apdovanojimą.

REKLAMA

Lietuvos stalo futbolo čempionato I etapo programa:

PENKTADIENIS

14:00 Registracijos pradžia

15:00 „F.S.O.” varžybų pradžia

16:00 „Goalie war” varžybų pradžia

17:00 „D.Y.P.” kvalifikacija

19:00 „D.Y.P.” finalinis etapas

ŠEŠTADIENIS

09:00 Registracijos pradžia

10:00 Vienetų kvalifikacija

13:00 – 14:00 Pietų pertrauka

14:00 Vienetų finalinis etapas

16:00 Neįgaliųjų dvejetų varžybos

16:00 Moterų vienetų / jaunių vienetų kvalifikacija

17:00 Mišrių porų / „noPRO” dvejetų kvalifikacija

19:00 Moterų vienetų / jaunių vienetų finalinis etapas

20:00 Mišrių porų / „noPRO” dvejetų RD finalinis etapas

21:00 Apdovanojimai



SEKMADIENIS

09:00 Registracijos pradžia

09:30 Renginių pratęsimas

10:30 Dvejetų kvalifikacija

13:00-14:00 Pietų pertrauka

14:00 Dvejetų finalinis etapas

15:15 Moterų dvejetų / jaunių dvejetų JD kvalifikacija

17:00 Moterų dvejetų / jaunių dvejetų finalinis etapas

19:00 – 20:00 Apdovanojimai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų