REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisydama sunkmečio Lazdijų rajono savivaldybė rado lėšų padidinti atlyginimus biudžetinių ir viešųjų įstaigų vadovams bei įsteigė mero fondą.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį vykusiame posėdyje Lazdijų rajono taryba patvirtino naują savivaldybės biudžetinių ir viešųjų įstaigų vadovų tarnybinių atlyginimų koeficientų bei priedų nustatymo tvarką. Siūlymams didinti algas prieštaravo „Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovas, buvęs Lazdijų rajono meras Jonas Matulevičius. „Visur atlyginimai mažinami. Kaip mes atrodysime prieš visą šalį juos didindami? Gėda priimti tokį sprendimą, juolab kad kai kurių vadovų, kuriems didinami atlyginimai, veiklos rezultatai nėra labai geri“, - tvirtino buvęs rajono meras.

REKLAMA

J.Matulevičiui pritarė socialdemokratas Algirdas Kreiza: „Geriau savivaldybė atsiskaitytų su finansinių sunkumų kamuojama UAB „Pietų Megrame“, kuri jau daugiau kaip metus nesulaukia jai priklausančių pinigų už darbą Šventežerio vidurinėje mokykloje.“ Nepaisydami retų pastabų Lazdijų politikai balsų dauguma pasiūlymui pritarė - algos didės.

Finansų skyriaus vedėja Virginija Radzevičienė, paklausta, kiek papildomai lėšų iš biudžeto reikės padidėjusiam darbo užmokesčiui, sakė, kad tokie skaičiavimai nėra atlikti. Politikus, suabejojusius, ar pavyks surinkti biudžetą, nes įplaukų vis mažėja, V.Radzevičienė nuramino: „Jei nesurinksime pajamų, nefinansuosime tam tikrų projektų.“

REKLAMA
REKLAMA

“Ar dabar tinkamas laikas didinti atlyginimus? Tai tik filosofinis klausimas. Vieni visada bus „už“, kiti - „prieš“. Labai svarbu išlaikyti specialistus“, - teigė Lazdijų rajono meras Artūras Margelis.

Per tą patį posėdį buvo įsteigtas ir rajono mero fondas. Jį 2009 metais sudarys kiek daugiau nei 23 tūkst. litų. Mero fondas bus naudojamas atstovavimui Lietuvoje ir užsienyje finansuoti. Jo dydis nustatytas nedidinant bendrų savivaldybės reprezentacijai skirtų lėšų. Numatyta, kad lėšų naudojimą kontroliuos savivaldybės kontrolės ir audito tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl mero fondo steigimo taip pat būta pastabų: „Gal vertėtų palaukti geresnių laikų?“ Siūlyta pasitenkinti vien reprezentacinėmis lėšomis ir kitais fondais, tokį sprendimą vadinta puota maro metu. Tačiau tarybos nariams, abejojantiems fondo steigimu, meras A.Margelis patarė atkreipti dėmesį į tai, kad fondo lėšos bus skiriamos ir asmenimis, sužalotiems per stichines nelaimes, remti. Be to, esą tokį fondą daugelio savivaldybių merai jau seniai turi. „Kiek galėsiu, tiek padėsiu į bėdą patekusiems žmonėms“, - aiškino Lazdijų rajono vadovas.

Rita Krušinskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų