REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kate Winslet sugeba nešvankiai keiktis ir kartu atrodyti rafinuota aukštuomenės dama. Ji moka būti šiurkšti ir švelni, tyli ir triukšminga, juokinga ir tragiška. Ir ji labai norėjo „Oskaro“. Negi ji norėjo per daug?  Ji buvo penkis kartus nominuota, penkis kartus išvyko namo be apdovanojimo. Nors ir yra labai garbinga būti nominuotai, bet labai žemina visada būti amžina kandidate.

REKLAMA
REKLAMA

Jos mėgstamiausias žodis yra „fuck“. Jis girdėti jau už durų, laukiant viešbučio fojė. Vėl ir vėl, trumpais intervalais, garsiai ir aiškiai: „Fuck“, „fuck“, „fuck“. Skamba tarsi stačiais laiptais žemyn kaukšėtų teniso kamuoliukas. O, kažkas yra labai prastai nusiteikęs! Tačiau kai durys atsilapoja, pasirodžiusi Kate Winslet žavingai šypsosi. Ji atrodo it grafienė iš Pietų Anglijos, bet toliau keikiasi kaip vežikas.

REKLAMA

Kaip tik „Oskarų“ 2009 m. sezono pradžioje Winslet pasirodo ekranuose iškart dviejuose filmuose, „Nerimo dienos“ ir „Skaitovas“. JAV abu buvo pradėti demonstruoti apie Kalėdas, abu yra literatūros kūrinių ekranizacijos, abiejuose persipina likimo, kaltės, žiaurios lemties, tragiškumo motyvai.

Apskritai Kate Winslet iš visų didžiųjų dabarties aktorių yra pati kūniškiausia ir žemiškiausia. Nicole Kidman pastebimai sensta, atrodo vis nežemiškesnė, o Angelina Jolie visada atrodė tarsi kompiuterinės animacijos produktas - pernelyg tobula, kad būti reali. Kaip maloniai jų fone išsiskiria Kate Winslet su savo jo-jo figūra, kurią ir išplatėjusią išdidžiai demonstruoja! „Dieeeeevinu anglišką virtuvę! Jorkšyro pudingą ir riebalais varvančias dešreles bei lašinius!“, - garsiai pareiškia labai britiška britė, šaukšteliu į burną godžiai kabindama pieno putas - kavą ji palieka. Jos visiškai nejaudina, kad kai kurie žurnalai reguliariai reiškia susirūpinimą jos svoriu. Užsiminus apie plastinę chirurgiją, jai į galvą ateina tik „fuck you“, o į sporto salę ji vaikšto pirmiausiai tam, kad po treniruotės save apdovanotų taure „Chardonnay“. Dėl scenų, kuriose reikia apsinuoginti, ji visiškai nesispyrioja, ir jos nebūtinai turi būti „motyvuotos“, kaip visada bandoma pateisinti nuogybes. Winslet tiesiog mielai nusirengia, ir taškas.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl ilgų erotiškų scenų „Skaitove“ JAV tuoj po premjeros kilo karštos diskusijos. Seksuali nacistė lovoje su nepilnamečiu - galbūt tai pernelyg smerktina, tačiau yra dar ir „Nerimo dienos“, o šiame filme Winslet pasirodo puikiai kaip niekad. Filmas pagal Richardo Yateso romaną „Revolutionary Road“ pasakoja apie santuokos žlugimą. Tai pirmas Winslet ir Leonardo DiCaprio bendras filmas po „Titaniko“, ir vėl tai yra istorija apie meilę ir katastrofą, tik šįkart be ledkalnio.

„Titanikas“, vis dar populiariausias visų laikų filmas, DiCaprio ir Winslet katapultavo į netikėtą populiarumo orbitą. Staiga jie tapo garsiausia kino įsimylėjėlių pora po Humphrey Bogarto ir Ingridos Bergman„Kasablankos“. DiCaprio prireikė ne vienų metų atsigauti po „Titaniko“ - sėkmė gali labai sukrėsti. O Kate Winslet tiesiog ramiai eina savo keliu, įsitikinusi, kad gali vaidinti viską, nuo paauglės iki meile svaigstančios panelės, nuo mirties trokštančios Ofelijos iki gašlios markizo de Sado kambarinės. Kate Winslet didžiuojasi, kad yra kilusi iš senos Anglijos aktorių giminės, nors, kaip pati prisipažįsta, tai skamba gražiau nei yra iš tikro: jos protėviai veikiau buvo cirkininkai ir mieste žinomi pokštininkai, retkarčiais padainuodavę aludėse, nei valstybės pripažinti aktoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo britiškumą ji demonstruoja už šalies ribų. Amerikos restoranuose ji neužsisakinėja „kečupo“ (teisingai - „pomidorų padažas“) ir niekada sausainių nepavadina vulgariu „cookies“ (teisingai „biscuits“). Tai maži kartais keistokos, bet labai

simpatiškos damos įgeidžiai. O šiaip - jokių skandalų. Su vyru, režisieriumi Samu Mendesu ir vaikais Joe ir Mia, Winslet gyvena Londone ir Niujorke, kiek girdėti, laimingi ir patenkinti.  O kai Winslet pasidaro nuobodu, tiek gyvenime, tiek interviu, ji ryžtingai įterpia „fuck“. Niekas nemoka tokia tobula intonacija ir taisyklinga anglų kalba pasakyti „fuck“ taip, kaip Kate Winslet. Vien dėl to ji, po paraliais, pagaliau turėjo gauti „Oskarą“.

REKLAMA

Keli klausimai ir atsakymai

- Esate laiminga?

- Labai. Man daug nereikia, kad galėčiau pasidžiaugti. Vaikų. Pasivaikščiojimo pajūriu. Spontaniškos romantiškos vakarienės. Arba kad vyras mane pagrobtų vienai nakčiai Paryžiuje.

- Kaip susidorojate su mamos, žmonos ir kino žvaigždės uždaviniais?

- Stalčių principu. Visada sutelkiu visą dėmesį į vieną dalyką. Kitų stalčių neatidarau.

- Jūsų vyras niekuomet nesiskundžia?

- Pateiksiu pavyzdį: baigiant filmuoti „Skaitovą“, paskambinau Samui iš Kelno ir paklausiau: ar gerai, jei daug nesikalbėsime, kai grįšiu namo? Jei negaminsime valgyti ir nekviesime svečių? Jei aš tik gulėsiu, o tu man vis prileisi vonią vandens ir kantriai lauksi, kol aš vėl būsiu aš? Į visus klausimus atsakymas buvo tik „taip“.

REKLAMA

- Ar per jūsų visišką atsidavimą darbui vaikai nesijaučia nuskriausti?

- Vaikai man visuomet buvo prioritetas. Per filmavimo pertraukas kiekvieną laisvą minutę leidžiu su jais.

- Ar vaikus auklėjate kitaip nei tėvai auklėjo jus?

- Taip, stengiuosi jiems savo nuomonės neprimesti. Mia žavisi filmais apie Barbę. Barbės negaliu pakęsti. Bet negaliu jai paaiškinti, kodėl.

- Koks yra jūsų grožio idealas?

- Meryl Streep, Susan Sarandon, Helen Mirren. Nepaprastos moterys su gyvais tikrų asmenybių veidais. Tai yra grožis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- „Skaitove“ vaidinate labai atvirose sekso scenose su 15-mečiu...

- Iš tikrųjų jam 18 metų. Man tai problemų nekėlė. Pirmąją meilės sceną suvaidinau būdama 19-os. Bet Davidui visa buvo nauja. Padrąsinau jį paaiškindama, kad scenos pagal scenarijų yra būtinos ir kad filmuojant patalpoje bus daugiausia trys žmonės. Ir kad tokios scenos būna labai linksmos.

- Linksmos?

- Neišvengiamai pratrūksti garsiai juoktis, nes situacija būna absurdiška. Sveiki, aš esu Kate, tu Davidas, mes esame pažįstami vos tris dienas, o dabar kartu nuogi lindime vonioje.

Parengta pagal „Respublikos“ priedą „Julius/Brigita“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų