REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ieškodami rezervų, kaip įvykdyti Vyriausybės prašymą dar 10 procentų sumažinti ir taip sumažėjusį Klaipėdos apskrities viršininko administracijos biudžetą, naujieji apskrities vadovai nustebo aptikę dar vieną buvusio viršininko Vytauto Rinkevičiaus paliktą finansinę miną.

REKLAMA
REKLAMA

Palikdamas postą praėjusių metų pabaigoje jis ne tik išmokėjo iki 80 procentų mėnesinio uždarbio dydžio siekusius vadinamuosius tryliktuosius atlyginimus, bet ir surengė neeilinę tarnautojų atestaciją bei pasirašė įsakymą, kuriuo į aukštesnes pareigas perkėlė bei priedus prie algos už kvalifikacinę klasę skyrė 23 administracijos darbuotojams.

REKLAMA

„Ši neeilinė atestacija vyko valstybei jau smunkant į duobę. Nesakau, jog tai nusikaltimas, bet tikrai negeras dalykas. Tai paprasčiausias lėšų švaistymas. Paskaičiavome, kad per metus susidaro 108 tūkstančiai litų. Skaudžiausia, jog mes šio įsakymo atšaukti nebegalime“, - teigė dabartinis apskrities viršininko pavaduotas Artūras Šulcas.

Tuo metu pats V. Rinkevičius, dabar dirbantis valstybinėje įmonėje „Klaipėdos regiono keliai“, sakė nepadaręs nieko neteisėto: „Atestacija visada vyksta kartą per metus, jų pabaigoje.“

Beje, A. Šulcas vardijo ir daugiau, jo nuomone, ankstesnės vadovybės neūkiškumo pavyzdžių: „Viename sandėliuke radome apie 110 tūkstančių litų kainavusią triukšmo matavimo įrangą, kuri kelerius metus dulkėjo nenaudojama. Arba - už pajūrio krantų tvarkymo programai skirtas lėšas buvo nupirktas 96 tūkstančius litų kainavęs visureigis „Toyota Hilux“, kuriuo per dvejus metus nuvažiuoti vos trys tūkstančiai kilometrų. Tai akivaizdus neūkiškumo ir valstybės lėšų švaistymo pavyzdys“, - sakė A. Šulcas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų