REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vilniaus mero Viliaus Navicko ir bendrovių „Panevėžio keliai“ bei „Kauno tiltai“ vadovų darbiniame susitikime iškelta pagrindinė mintis – esant ekonominei krizei, itin svarbu tinkamai pasirinkti prioritetus, koks vykdomas miesto plėtros projektas yra Vilniui būtiniausias ir svarbiausias.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė „Panevėžio keliai“ 2008 metų lapkritį laimėjo konkursą Vilniaus Vakarinio aplinkkelio I etapo įgyvendinimui, o AB „Kauno tiltai“ – 2008 metų spalio mėnesį – Lazdynų tilto rekonstrukcijai.

REKLAMA

Susirinkę Savivaldybės vadovai, atsakingų tarnybų specialistai priėmė sprendimą artimiausiu metu peržiūrėti sąmatas – dėl bendros infliacinės aplinkos, dėl pasikeitusių rinkos kainų jas perskaičiuoti, rašoma Vilniaus savivaldybės pranešime.

Mero Viliaus Navicko siūlymu reiktų kreiptis į trečią šalį – į specialistus-ekspertus, kad pastarieji įvertintų, patikrintų, ar pasirinkta teisingiausia, efektyviausia projekto įgyvendinimo forma, ir pateiktų rekomendacijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Juk ženkliai skiriasi 2008 metų kovo mėnesio ir šios dienos rinkos kainos. Negalime sau leisti už darbus mokėti trigubai. Mes turime pinigų tiek, kiek jų turime, ir reikia dirbti už tiek, kiek jų yra. Jei rangovai nesutiks, skelbsime naujus konkursus“, – sakė sostinės meras.

Susitikime, kuris numatytas kitą savaitę, bus pristatyti projektų preliminarūs darbų aktai, pateikta medžiaga apie tai, kas jau nuveikta.

Minimos bendrovės įgyvendino projektus: Ukmergės, Laisvės pr. ir Ateities gatvės sankryžos rekonstrukcija, Dariaus ir Girėno gatvės viadukas, Geležinio Vilko, Konstitucijos pr. su Ukmergės gatve estakada, Savanorių pr. didžioji estakada ir kitus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų