REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslo konsultacijų bendrovė „KPMG Baltics“ nemokamai patarinės Vyriausybei jos kanceliarijos reorganizavimo klausimais.

Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, vasario mėnesį pradėtas kanceliarijos veiklos ir funkcijų auditas. Jo išvados esą pasitarnaus kaip pasiūlymai reorganizuojant kanceliarijos veiklą - didinant jos efektyvumą ir mažinant išlaidas.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešime cituojamas Vyriausybės kancleris Deividas Matulionis pažadėjo, kad siekiant dialogo su visuomene, ketinama ją informuoti apie audito išvadas.

REKLAMA

Pasak jo, reorganizuojant kanceliariją ketinama bendradarbiauti su verslo konsultacijų bendrovės „KPMG Baltics“ nepriklausomais ekspertais, anot jo, „turinčiais didelę tarptautinę patirtį audito, mokesčių bei verslo konsultacijų srityse“.

D.Matulionis penktadienį BNS tvirtino, kad ekspertų konsultacijos mokėsčių mokėtojams neatsieis nė cento, kadangi konsultantai laiko šį darbą „garbės reikalu“ ir už jį atlygio imti neketina.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai techninės pagalbos sutartis, kuri mums nieko nekainuos. Jie nemokamai atliks pirminį modelio parinkimą, jiems patiems tai yra tam tikras garbės reikalas, ir jie tą atliks nemokamai, be jokių kitų įsipareigojimų“, - tikino kancleris.

Žiniasklaidoje skelbta, kad Vyriausybės kanceliarijos pertvarkos modelį nurodė parengti premjeras Andrius Kubilius.

D.Matulionis tuomet pasakojo, kad kanceliariją planuojama padalyti į dvi dalis: Posėdžių aptarnavimo ir Reformų biurus, o dabar veikiančius departamentus ir skyrius - panaikinti.

Vyriausybės kancleris taip pat išreiškė viltį, kad numatyta reforma nieko nekainuos, o darbuotojai nebus atleisti, išskyrus tuos, kurie rūpinasi Vyriausybės pastato švara ir tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų