REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos miesto apylinkės teismo (KMAT) prašoma įpareigoti bendrovę VST sudaryti elektros energijos tiekimo sutartį su socialiniame būste gyvenančia klaipėdiečių šeima.

REKLAMA
REKLAMA

Su tokiu prašymu į teismą kreipėsi Klaipėdos miesto vyriausiasis prokuroras, ketvirtadienį skelbiama Generalinės prokuratūros tinklapyje.

REKLAMA

Anot pranešimo, penkias dukras auginanti klaipėdietė jau 7 mėnesius gyvena be elektros Klaipėdos miesto savivaldybės nuomojamame bute Tulpių gatvėje. Dvi moters dukros - nepilnametės, dvi - neįgalios, kaip ir pati moteris. Šeima esą nuolat moka būsto nuomos mokestį, pagal galimybes - ir kitus komunalinius mokesčius.

Pranešime rašoma, kad 2008 metų liepą buvo tvarkomas namo, kuriame gyvena moters šeima, stogas. Nuomininkė leido darbininkams naudotis buto elektros energija, už kurią jie pažadėjo sumokėti, bet pažado netesėjo. Skolą - beveik tūkstantį litų - sumokėjo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau net ir likvidavus įsiskolinimą, bendrovė VST energijos tiekimo butui neatnaujino bei atsisakė sudaryti su socialinio būsto nuomininke elektros energijos pirkimo-pardavimo sutartį, motyvuodama tuo, kad butas priklauso Klaipėdos miesto savivaldybei ir esą dėl to elektros energijos tiekimo sutartis turi būti pasirašyta su buto savininku, t.y. savivaldybe.

„Viešąja sutartimi yra laikoma sutartis, kurią sudaro juridinis asmuo (verslininkas), teikiantis paslaugas ar parduodantis prekes visiems, kas į jį kreipiasi“, - pranešime cituojama prokuratūrai atstovausianti Klaipėdos miesto prokuratūros Civilinių bylų skyriaus prokurorė Irina Valadkienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jos teigimu, remiantis atitinkamais Civilinio kodekso straipsniais bei Elektros energijos teikimo ir naudojimo taisyklių punktais, VST, kaip paslaugos tiekėjas, privalo sudaryti sutartį su buto nuomininke, o ne su savivaldybe, be to, dėl analogiško ginčo jau yra pasisakęs ir Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT).

„Praėjusių metų lapkričio 4 dienos LAT nutartyje, be kita ko, sakoma, kad, sudarant elektros pirkimo-pardavimo sutartį su nuomininku elektros energiją teikiančiai įmonei būtina pateikti teisėtą pagrindą naudotis savininko turtu patvirtinantį dokumentą, o toks dokumentas yra nuomos sutartis“, - LAT nutarties dalį paaiškino prokurorė I. Valadkienė.

REKLAMA

Buto Tulpių gatvėje nuomininkė tokią sutartį su Klaipėdos miesto savivaldybe yra sudariusi ir ją vykdo.

Klaipėdos miesto vyriausiasis prokuroras, pateikdamas teismu ieškinį dėl įpareigojimo sudaryti sutartį, šiuo atveju gina ne tik pažeistas įstatymų bei teisės aktų normas, bet ir pažeistus nepilnamečių vaikų interesus.

Ieškinyje teismo prašoma įpareigoti bendrovę VST sudaryti su buto nuomininke elektros energijos pirkimo-pardavimo sutartį bei taikyti laikinąsias apsaugos priemones - nedelsiant pradėti tiekti elektros energiją minėtam butui, rašoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų