REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kuriose didžiausio Lietuvoje mažmeninės prekybos tinklo „Maxima LT“ parduotuvėse inspektoriams radus žmogaus sveikatai galimai pavojingų kiniškų indų, „Maxima LT“ nutarė skubiai blokuoti jų pardavimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Maxima LT“ pranešė BNS, kad visi indai iš prekybos salių nebuvo pašalinti dėl žmogiškojo faktoriaus.

REKLAMA

Anot „Maximos LT“ Kokybės kontrolės departamento direktorės Deimantės Mitkuvienės, centrinėje bendrovės kasų valdymo sistemoje ketvirtadienį pradėta blokuoti galimybė parduoti šias prekes.

„Jeigu pirkėjas, parduotuvėje radęs tokį indą norės nusipirkti, kasininkė neturės techninių galimybių jį parduoti“, - sakė ji.

Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos Vilniaus skyriaus vedėjas Arvydas Naina BNS teigė, kad Kinijos bendrovės „Brightman International Trading“ indų buvo rasta „Maximos“ parduotuvėse Vilniuje, Kaune, Utenoje ir Marijampolėje.

REKLAMA
REKLAMA

Už inspekcijos nurodymų nevykdymą „Maximai LT“ gresia iki 20 tūkst. litų bauda, dėl kurios dydžio spręs teismas.

„Protokolas šiuo metu yra ruošiamas. Suprantu, kad gali suveikti žmogiškasis faktorius, tačiau įmonė buvo informuota, kad indai gali būti nuodingi, todėl toks jos elgesys yra nepateisinamas“, - sakė A. Naina.

Jis teigė, kad už prekybą indais, kuriuos nurodyta išimti iš apyvartos, bus nubausti atsakingi parduotuvių darbuotojai.

Valstybinė ne maisto produktų inspekcija praėjusią savaitę „Maximai LT“ uždraudė tiekti į rinką ir parduoti vartotojams 48 tipų 195,4 tūkst. vienetų kiniškų indų. Įtariama, kad kai kuriuose jų yra per didelis melamino kiekis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Maxima LT“ tinklas vasario mėnesį įpareigotas iš rinkos išimti 644 įmonės „Brightman International Trading“ pagamintus puodukus, iš kurių į vandeninį ir rūgštinį tirpalą migruoja per didelis kiekis melamino.

Prekybos tinklas teigia, kad „Maximos“ parduotuvėse žmonės gali grąžinti nusipirktus Kinijos bendrovės „Brightman International Trading“ indus ir atgauti sumokėtus pinigus, net jei neturi kasos pirkimo kvito.

Melaminas yra cheminė medžiaga, naudojama poliuretano gamybai. Šia medžiaga pieno produktuose pernai apsinuodijo kūdikiai Kinijoje, keli iš jų mirė.

„Maximos“ tinklui Lietuvoje priklauso 231 parduotuvė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų