REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kadenciją baigęs prezidentas, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) garbės pirmininkas Algirdas Brazauskas sakė teigiamai vertinąs eurokomisarės Dalios Grybauskaitės sprendimą kandidatuoti į prezidento postą.

REKLAMA
REKLAMA

Savo apsisprendimo dėl dalyvavimo rinkimuose politikos mohikanu vadinamas socialdemokratas dar neatskleidžia, bet tvirtina, kad populiariausios kandidatės dalyvavimas rinkimuose jo pasirinkimui įtakos neturės.

REKLAMA

„Aš jau esu priėmęs sprendimą, atskleisiu jį partiniuose forumuose“, - ketvirtadienį BNS sakė A.Brazauskas.

Jis sakė palauksiąs ir pažiūrėsiąs, kiek ir kokius kandidatus į prezidentus kels LSDP skyriai. Kita vertus, A.Brazauskas pripažino, kad kai kurių potencialių kandidatų apsisprendimui dėl balotiravimosi į valstybės vadovo postą įtakos turės eurokomisarės žingsnis.

Kovo 7 dieną numatytas LSDP tarybos posėdis ir suvažiavimas.

LSDP garbės pirmininkas sakė su D.Grybauskaitę apie jos galimą kandidatavimą kalbėjęs dar sausio pabaigoje, kai ji lankėsi Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Negaliu pasigirti, kad ji tuomet klausė mano patarimo. Aptarėme galimą jos kandidatavimą, galimas reakcijas. Bet čia yra jos pačios apsisprendimas“, - tvirtino A.Brazauskas.

Eurokomisarės ėjimą į politiką jis įvertino, kaip natūralų žingsnį.

„Jos darbo metai Lietuvoje, kiek pamenu iš mūsų bendravimo Vyriausybėje ir ypač didelė patirtis Briuselyje, kur jis dirbo pastaruosius metus, subrandino ją kaip politikę, ne tik kaip finansų specialistę. Natūralu, kad ji kelia savo kandidatūrą“, - kalbėjo A.Brazauskas.

A.Brazausko vadovaujamoje Vyriausybėje D.Grybauskaitė finansų ministrės pareigas ėjo 2001-2004 metais.

Pirmasis prezidento rinkimų turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas planuojamas kartu su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų