REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau penktus metus vykstantis labai trumpų filmų festivalis „Pravda 1 minutė“ vėl kviečia į kino sales.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet festivalio programa dar didesnė nei įprasta: greta įprastų filmų atsirado mobiliuoju telefonu kurtų filmų programa ir nekonkursiniai profesionalų darbai. Žiūrovai kviečiami dar kartą priimti mestą iššūkį - 60 filmų per vieną valandą. Taip festivalis buvo pristatytas ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje.

REKLAMA

„Galima sakyti, jog kasmet kitų metų festivalis prasideda vos pasibaigus premjeriniam kino seansui“, - teigė žurnalo „Pravda“ vyriausiasis redaktorius Kristupas Sabolius. Šiemet festivalio organizatorius pasiekė 475 filmai, kurti Lietuvoje, Airijoje, Didžiojoje Britanijoje, JAV, Olandijoje, Tailande ir daugybėje kitų šalių.

Kaip ir kasmet, visi filmai į festivalio programą nepatenka. Po griežtos atrankos didžiuosiuose kino ekranuose atsidurs 50 filmų. „Niekada neturime griežto filmų kiekio. Šiemet nusprendėme, jog svarbu kokybė ir tikrai geros istorijos, todėl likome prie 50 filmų“, - pasakojo komisijos narys Kristupas Sabolius. Jam antrino ir šmaikštavo kino kritikas Skirmantas Valiulis, šiemet taip pat tapęs festivalio komisijos nariu: „Kaip visi puikiai žinome, kartais ilgis nėra svarbiausia, todėl svarbu gera ir kieta istorija, tuomet ir trumpas filmas gali suteikti didžiulį malonumą.“

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų festivalio naujovė - mobiliuoju telefonu kurtų filmų programa. Ją spaudos konferencijoje pristatė “Nokia Lietuva” generalinis direktorius Simonas Skupas: „Džiugu, kad „Nokia“ technologijos suteikia galimybę žmonėms savyje atrasti kūrėjus, ypač, kai priemonės kūrybai guli tiesiog tavo kišenėje“. Jam pritarė ir kino kritikas Skirmantas Valiulis pastebėjęs, jog patiems autoriams ne mažiau svarbus nei rezultatas - kūrybos, žaidimo malonumas.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs kino kūrėjas, šiemet debiutavęs „Pravda 1 minutė“ festivalyje, Antanas Skučas iliustravo komisijos narių mintis savo pavyzdžiais: „Visi mano filmai kurti po kokius 3-4 mėnesius. Tiek užtrunka procesas nuo idėjos gimimo iki vaizdo ekrane“. Šiemet net keturi A. Skučo filmai pateko į konkursinę festivalio programą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kova dėl šių metų prizų taip pat jau prasidėjo. Komisijos nariai Skirmantas Valiulis, Dainius Gavenonis, Vida Ramaškienė ir Kristupas Sabolius įdėmiai peržiūri visus konkursinius filmus ir jau kovo 5 dieną praneš, kas šiemet tapo geriausiais iš geriausių.  

„Jau kovo 5 dieną Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje žiūrovai išvys unikalų reiškinį Lietuvos kine - animaciją ir vaidybą, dramą ir komediją - vos per vieną valandą. Be to, bilietai į premjerinius seansus jau dabar graibstomi kino teatrų kasose“, - apie festivalio premjerą kalbėjo festivalio koordinatorė Viktorija Jaksebagaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų