REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas premjeras Andrius Kubilius dar kartą pakartojo, jog ragins partiją paremti Dalios Grybauskaitės kandidatūrą į prezidento postą.

REKLAMA
REKLAMA

A.Kubilius interviu Žinių radijui ketvirtadienį išreiškė viltį, kad eurokomisarė šiandien praneš apie savo apsisprendimą kandidatuoti rinkimuose.

REKLAMA

„Esu konservatyvus žmogus ir nekeičiu savo nuomonės - jeigu Dalis Grybauskaitė apsispręs dalyvauti rinkimuose - tikiuosi, šiandien ji apie tai pasakys - raginsiu partiją paremti jos kandidatūrą“, - teigė premjeras.

Jis teigė manantis, kad D.Grybauskaitė yra tinkamiausia kandidatė prezidento darbui ir tai būtų labiausiai naudinga Lietuvai : „Neturiu jokių abejonių dėl jos kvalifikacijos. ji gali būti puiki prezidentė ir turi visas galimybes rinkimus laimėti“.

REKLAMA
REKLAMA

Klausiamas, už kurį kandidatą - TS-LKD garbės pirmininką, europarlamentarą Vytautą Landsbergį ar D.Grybauskaitę - jis pasisakytų, A.Kubilius nieko neužsiminė apie V.Landsbergį, kuris partijoje yra raginamas iškelti savo kandidatūrą.

A.Kubilius tikino tikįs, kad partija pasirinks „tokį variantą, kuris būtų naudingiausias valstybei“ ir ragino palaukti savaitę.

Savo sprendimą, ar dalyvauti rinkimuose, D.Grybauskaitė turėtų atskleisti Vilniuje ketvirtadienį vidurdienį.

52-ejų D.Grybauskaitė ne vieną mėnesį yra populiariausių visuomenės veikėjų sąrašo viršuje - vasarį atliktų tyrimų duomenimis, ji aplenkė prezidentą Valdą Adamkų ir atsidūrė pirmoje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Grybauskaitę kaip geriausiai jų interesams atstovaujančią politikę nurodė 26 proc. apklaustųjų, antrasis pagal reitingą šalies vadovas Valdas Adamkus nuo jos atsiliko 11 proc.

Kol kas savo apsisprendimo dėl dalyvavimo rinkimuose nėra paskelbęs Vytautas Landsbergis. Kita partijos narė ir europarlamentarė Laima Andrikienė atsisakė dalyvauti rinkimuose teigdama, kad tai daro V.Landsbergio naudai.

Ketvirtadienį pareiškinius dokumentus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) turėtų pateikti partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatas Valentinas Mazuronis, atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas, Tautos prisikėlimo partijos kandidatas, Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, kaip nepriklausoma kandidatė į rinkimus einanti Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos lyderė Kazimira Prunskienė, leidėjas Algirdas Pilvelis.

REKLAMA

Antrasis kovo penktadienis - kovo 13 diena - bus paskutinė diena, kai partijos ir pavieniai asmenys galės pateikti dokumentus. Balandžio 17 dieną VRK skelbs kandidatais į prezidentus įregistruotų asmenų sąrašą ir prasidės prezidento rinkimų agitacijos kampanija.

Pirmasis prezidento rinkimų turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas planuojamas kartu su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų