REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sėkmingai įdiegta automobilių stovėjimo apmokestinimo sistema pasigyrusius Klaipėdos valdininkus vakar pribloškė pajūrio paveldosaugininkų vadas Naglis Puteikis. Jis viešai pareiškė, kad bilietų automatai mieste apskritai pastatyti nelegaliai ir negali rinkti vairuotojų pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar Klaipėdos miesto savivaldybė informavo, kad jau nuo sekmadienio bus daug griežčiau kontroliuojama, kaip vairuotojai moka už automobilių stovėjimą centre ir senamiestyje. Nauja rinkliava uostamiestyje įsigaliojo sausio 5 d. Iki vasario 18 d. ji savivaldybės biudžetą papildė beveik 182 tūkstančiais litų, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Tačiau valdininkų entuziazmą niekais pavertė Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjo N.Puteikio kaltinimai, kad bilietų automatai senamiestyje pastatyti neteisėtai.

„Tai yra nelegalūs statiniai. Bet kur ir bet kaip pastatyta savavališka statyba. Aplinkos ministerijos patvirtintas statybų techninis reglamentas aiškiai sako, kad reikalinga visų bilietų automatų ir kiekvieno atskirai išdėstymo schemos. Jų su mumis niekas nederino. Taip pat turi būti ir statinio pripažinimo tinkamu naudoti aktas. Be jo, net negalima imti iš vairuotojų pinigų“, - teigė N. Puteikis.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl šio fakto paveldosaugininkai kreipėsi į statybos inspekciją ir pareikalavo nubausti bilietų automatų statytojus. Uostamiesčio savivaldybė įpareigota suderinti minėtas schemas su Kultūros paveldo departamentu ir pasirūpinti, kad bilietų automatai būtų pastatyti griežtai pagal jas.

„Savo namų kiemuose užkardus norinčius pasistatyti senamiesčio gyventojus valdininkai verčia eiti kryžiaus kelius ir velnias žino ko iš jų reikalauja. O patys nesilaiko įstatymų“, - stebėjosi N. Puteikis.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Transporto tarnybos vedėjas Rimantas Mackus paveldosaugininkų kaltinimus pavadino „vieno žmogaus nuomone“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viskas yra legalu ir suderinta su visomis institucijomis. Pasirašė ir Kultūros paveldo departamento atstovė. Kadangi bilietų automatas yra nesudėtingas statinys, užtenka leidimo žemės kasimo darbams. Jį mes turime“, - tikino R. Mockus.

Paveldosaugininkams užkliuvo ir senamiestyje stovintys kelio ženklai, kurie taip pat su jais neva nesuderinti ir yra didesni nei reglamentuoja įstatymas.



Darius Čiužauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų