REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 8-ąją Kauno sporto halėje paramos žalgiriečiams koncertą surengs garsiausi Lietuvos atlikėjai, o visas šio renginio pelnas atiteks legendiniam klubui.

REKLAMA
REKLAMA

Tokio paramos koncerto idėja gimė aktoriui ir bardui Kostui Smoriginui tuoj po sudėtingos, skausmingos, bet sėkmingos kraujagyslių operacijos, dar gulint vienos Izraelio sostinės Tel Avivo klinikų palatoje, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Vakar aktorius „Respublikai“ pasakojo, kad tuoj po operacijos, pro langą žvelgdamas į ryškią Tel Avivo saulę, prisiminė ir vaikystės vasaras Žemuosiuose Šančiuose.

„Po operacijos, kai viskas palengvėjo, man sugrįžo retrospektyvos - prisiminiau tėvus, vaikystės diena. O kokios jos buvo šaunios: mes, vaikai, lakstėme dviračiais po Šančius su kabančiais snargliais, kiauras dienas mirkdavome Nemune, - sakė K. Smoriginas. - Ir dabar atgaminu, kad net tos dienos buvo susijusios su „Žalgiriu“!

REKLAMA
REKLAMA

Mano tėvas dirbo savanoriškos sporto draugijos „Žalgiris“ vyr. ūkvedžiu, tad gaudavome nurašytų baidarių, smala užtepdavome jų skyles ir žaisdavome karą, indėnus. Azartiškai žaidžiau futbolą ir irklavau.

Krepšiniui buvau per mažas, todėl ten manęs nepaėmė. Tais laikais buvo ir „Dinamo“, „Darbo rezervų“ sporto draugijos, bet tik vienintelis „Žalgiris“ vadinosi lietuviškai“.

K. Smoriginas prisiminė, kad auksiniais Kauno „Žalgirio“ metais, vykstant kovoms už SSRS čempionų auksą, už žalgiriečius teko sirgti netikėčiausiomis sąlygomis. Atvažiuodavo teatras kur nors į Zarasus vaidinti seneliams „Nuogus karalius“. Kadangi į sceną vienu metu nereikėdavo eiti visiems aktoriams, „poilsiaujantys“ apguldavo televizorių ir rungtynių rezultatą esantiems scenoje „pranešdavo“ pirštais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būdavo ir tokių atvejų, kai prieš spektaklį ar koncertą žiūrovus trupė pasveikindavo su Kauno „Žalgirio“ pergale prieš Maskvos CASK – aktoriai jau žinojo rezultatą, o žiūrovai - dar ne. Saulė nugriaudėdavo ovacijomis prieš spektaklį!

„Žinojau, kad pastaruoju metu „Žalgirį“ kamavo problemos, bet juk gyvenimas sukasi spirale. Kadaise prie bilietų į Jaunimo teatrą žmonės naktimis stovėdavo eilėse, o po dvidešimties metų užklupo sunkesni laikai. Buvo auksiniai „Žalgirio“ metai, dabar - nebe, praeis kiek laiko ir vėl bus gerai, - svarstė K. Smoriginas. - Tačiau iš esmės šis klubas yra neatsiejama Lietuvos dalis. Kaip Puntuko akmuo, kur iškalti Dariaus ir Girėno bareljefai. „Žalgiris“ giliai įaugęs ne tik į mūsų sąmonę, bet ir užsienio lietuviams, kuriems kadaise pergalės prieš Maskvos CASK buvo kaip ir politinė sėkmė.

REKLAMA

Teatre žmonės sunkiai dirba, prieš juos lenkiu galvą ir žinau, kad vėl ateis gera, sėkmės banga. Taip bus ir su Kauno „Žalgiriu“. Tikrai buvau įsitikinęs, kad blogiausiu atveju padės bent paprasti žmonės.

Kai po operacijos perskaičiau, kad „Žalgirį“ parėmė „Respublikos“ leidinių grupė ir atsiliepimus internete, pagalvojau, o kodėl nuošalyje likome mes - menininkai. Kur mano santykis su Lietuva, nes juk Kauno „Žalgiris“ ir man, ir turbūt daugeliui asocijuojasi su visa mūsų valstybe? Todėl „Respublikos“ parodyta iniciatyva yra tikra, tad mes, menininkai, irgi turime pritarti“.

REKLAMA

Į „Žalgirio“ klubo paramos koncertą K. Smoriginas jau numatė pakviesti dainininką Ovidijų Vyšniauską, Algirdą Kaušpėdą su grupe „Antis“.

Aktoriaus teigimu, tokiame renginyje tiktų ir Andriaus Mamontovo bei grupės „Skamp“ muzika. K. Smoriginas ypač džiaugiasi, kad akcija sumanyta kovo 8-ąją, nes, jo nuomone, tarp žalgiriečių gerbėjų yra minios moterų.

„Iniciatyvą paremti „Žalgirį“ ir koncertu vertinu labai teigiamai, todėl stengsiuosi, jeigu įmanoma, surinkti visą „Anties“ grupę, - vakar K. Smorigino idėjai pritarė ir A. Kaušpėdas. - Labai myliu „Žalgirį“, jis man asocijuojasi su gražiausiais jaunystės metais. Šiais laikais daug kas ką nors laidoja ir nurašo, bet dabar yra būtent tas metas, kai mes galime pademonstruoti vienybę ir surėmę pečius padėti vieni kitiems“.

Julius Girdvainis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų