REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 20-21 dienomis Vilniuje siautės mados festivalis „Mados infekcija“, savo užkratu pasklisiantis ne tik sostinės Šiuolaikinio meno centre, bet ir už jo ribų.



Dizainerių gausa

Kovo 20-21 dienomis Vilniuje siautės mados festivalis „Mados infekcija“, savo užkratu pasklisiantis ne tik sostinės Šiuolaikinio meno centre, bet ir už jo ribų.



Dizainerių gausa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet festivalyje savo kolekcijas pristatys 19 Lietuvos dizainerių ir svečiai iš Prancūzijos, Ispanijos, Vokietijos bei Estijos.

REKLAMA

Pavasarine tradicija tapusiame renginyje pasirodys „Mados infekcijos“ senbuviai: Kristina Kruopienytė ir Egidijus Sidaras, Giedrius Šarkauskas, Diana Paukštytė, Jurgita Januškevičiūtė-Žiugždienė, Sonata Bylaitė, Giedrius Paulauskas, Laura Dailidėnienė, „Swan Pharmaceutics“ (Gabrielė Januškevičiūtė, Ramunė Strazdaitė, Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė, Seržas Gandžumianas), Sandra Straukaitė, Vitalis Čepkauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą festivaliui ruošiasi trijų kolekcijų autoriai, kurie laimėjo konkursą „Injekcija“Dainius Bendikas ir Benas Staškauskas, Jurga Sutkutė bei Eglė Žiemytė.

„Mados infekcijoje“ taip pat pasirodys ir svečiai iš užsienio. Savo naujausią Madrido mados savaitėje pristatytą kolekciją „Super Furry Animals“ demonstruos ispanių „El Delgado Buil“ tandemas. Taip pat festivalyje savo darbus pristatys dizainerio Aldo Järvsoo bei juvelyro Tanel Veenre duetas iš Estijos bei aukštosios mados poete vadinama viešnia iš Prancūzijos Sakina M’sa.

Antverpeno karališkosios menų akademijos išugdyta vokietė Annette Kölling, dirbusi garsiojo pasaulio menininko Jan Fabre studijoje, žada nustebinti pasakomis, mitais ir legendomis dvelkiančia kolekcija, išsiskiriančia belgiška kryptimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mados infekcijos“ renginiai

„Festivalis yra geriausia alternatyva nuoboduliui, suvienodėjimui ir abejingumui. Tai madingiausias pavasario virusas, reflektuojantis aktualiausias šių dienų estetines tiesas“, - sako festivalio idėjos autorė Sandra Straukaitė.

Likus savaitei iki „Mados infekcijos“, festivalio užkulisių specialistai vienai dienai persikraustys į prekybos centrą „Europa“, kuriame vyks renginys „Grožio infekcija“. Renginio lankytojai galės pamatyti kaip atrodo festivalio užkulisiai, kuriuose ruošiamas makiažas modeliams, bei bus supažindinti su naujausiomis šio pavasario makiažo tendencijomis.

REKLAMA

Antrąją festivalio dieną Šiuolaikinio meno centre tradiciškai bus rengiami seminarai madai aktualiais klausimais. Šiais metais pranešimą skaitys ir viešnia iš Vokietijos Martina Glomb, dirbusi su grasiąja dizainere Vivienne Westwood. Mados dizaino profesorė M. Glomb skaitys paskaitą apie V. Westwood kūrybos metodus.

Siautėjant infekcijai savo fotografijų parodas pristatys su mados pasauliu susiję ir jį iš vidaus gerai pažįstantys fotografai Gedmantas Kropis, Aistė Valiūtė ir Daumantas Plechavičius bei kompanijos „Max Factor“ vizažistas Aurimas Juodiškis, stilistė Karina Leontjeva.

REKLAMA

Be to, šiemet pirmą kartą mados gurmanams bus suteikiama galimybė pabendrauti su dizaineriais ir aplankyti jų boutique parduotuves bei studijas, kuriose jie kuria ir dirba. Naujo renginio „Mados inventorizacija“ metu, praėjus savaitei po „Mados infekcijos“ madai neabejingieji žiūrovai bus pakviesti pasivaikščioti festivalio sudarytu maršrutu, aplankant „Mados infekcijos“ dizainerių kūrybines studijas.

„Pirmą kartą rengiame tokį susitikimą, norisi, kad atsirastų artumas tarp dizainerio ir jo talento gerbėjų. Bandysime, kad kūrėjas ir žiūrovas susitiktų akis į akį dizainerių studijose, kad galėtų iš arti pamatyti ant podiumo demonstruotus daiktus, juos paliestų, galbūt pasimatuotų ir užsisakytų. Tikiuosi, kad „Mados inventorizacija“ taps gražia festivalio tradicija savaitę po festivalio žiūrovams ir dizaineriams susitikti ten, kur yra tikrieji rūbų namai“, - sakė festivalio prodiuserė R. Mikailionytė.



Andrius Ufartas/BFL nuotr.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų