REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažiausiai trys arbatos puodeliai per dieną žymiai sumažina insulto pavojų, nustatė JAV mokslininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Jų teigimu, geriant bent po 3 puodelius juodosios ar žaliosios arbatos per dieną rizika patirti insultą sumažėja daugiau nei 20 proc.

REKLAMA

Kalifornijos universiteto Los Andžele (JAV) mokslininkų atlikto tyrimo rezultatai buvo pristatyti San Diege vykusioje Amerikos insulto asociacijos surengtoje tarptautinėje konferencijoje.

Pasak vienos iš tyrėjų, D. Geffeno medicinos mokyklos profesorės Lenore Arab, kuo daugiau geriate arbatos, tuo mažesnis insulto pavojus, rašo „The Telegraph“. „Būtent dėl to rezultatai yra tokie įkvepiantys. Jei rasime būdą, kaip išvengti insulto ar sušvelninti jo pasekmes, kuris būtų toks paprastas ir nekenksmingas, tai bus svarbus pasiekimas“, - tvirtino mokslininkė.

REKLAMA
REKLAMA

JAV mokslininkų teigimu, insulto prevencijos savybėmis pasižyminčioje juodojoje ir žaliojoje arbatoje yra ląsteles saugančių antioksidantų. Pasak jų, tikslus arbatos medžiagų poveikis organizmui dar nėra ištirtas.

Kadangi didesnis kofeino vartojimas yra siejamas su didesniu kraujospūdžiu – pagrindine insulto priežastimi, tyrėjai siūlo nepiktnaudžiauti arbata ir gerti ją saikingai, pastebi dienraštis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų