REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo kontrolierių įstaigos vadovas Romas Valentukevičius savo iniciatyva pradėjo tyrimą dėl Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pareigūnų galimo piktnaudžiavimo ir biurokratizmo.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo kontrolierius kreipėsi į Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininką Modestą Kaseliauską, prašydamas pateikti išsamią informaciją ir ją patvirtinančius dokumentus dėl neseniai viešojoje erdvėje pateiktos informacijos, kad Šiaulių apskrities VMI yra priėmusi sprendimą iš neveiksnaus asmens Sauliaus Šaškevičiaus išieškoti 290 tūkst. litų.

REKLAMA

Seimo kontrolierių įstaiga pranešė, kad R.Valentukevičius domisi, kuo vadovaujantis ir kada toks sprendimas galėjo būti priimtas.

S.Šaškevičiaus teigimu, jo sąskaitą areštavo Šiaulių mokesčių inspekcija, nes manė, neva jis yra įkūręs įmonę, kuri valstybei skolinga 290 tūkst. litų, nors tuo metu, kaip tvirtina S.Šaškevičius, jis gydėsi Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

"Šioje istorijoje man kyla aibė klausimų dėl mokesčių administratoriaus veiksmų. Pirmiausia, dėl kokių priežasčių nebuvo aiškinamasi, kas iš tiesų yra įmonės savininkas, kodėl nėra mokami mokesčiai valstybei, ir kodėl, negavus jokių paaiškinimų iš potencialiai nusižengusių asmenų, buvo priimtas sprendimas iš neveiksnaus asmens išieškoti susidariusį įsiskolinimą valstybei", - pranešime spaudai cituojamas R.Valentukevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, Seimo kontrolierius prašo VMI viršininko pateikti savo nuomonę, kaip ir kada numatoma spręsti S.Šaškevičiaus ir Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos konfliktą.

„Keisčiausia, kad ši problema neišsprendžiama nuo 2006 metų, kai neva S. Šaškevičiaus įmonei buvo nustatytas likviduojamos įmonės statusas, tačiau susidariusi padėtis nepasikeitė iki šiol. Tačiau dabar mane labiausiai domina, kada ir kokiu būdu iš neveiksnaus asmens neteisėtai ieškotos lėšos, jo paties teigimu, apie 12 tūkst. iš invalidumo pensijos sukauptų litų, bus grąžintos šiam likimo nuskriaustam žmogui?“ - susirūpinimą reiškė Seimo kontrolierius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų