REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 19-21 dienomis Lietuvos parodų ir konferencijų centre „Litexpo“ praūžė tradicinė paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera 2009“, kurioje savo mokymo programas bei kitas paslaugas lankytojams pristatė dauguma Lietuvos ir net 48 užsienio aukštųjų bei profesinių mokymo įstaigų. Parodoje lankytojai taip pat galėjo susipažinti ir su bendrovėmis, pristatančiomis įvairias kursų, apmokymų bei karjeros galimybes.

REKLAMA
REKLAMA

- Parodoje per tris dienas apsilankė 36 700 lankytojų

- 75 % visų parodos lankytojų – sostinės svečiai, specialiai iš kitų rajonų atvykę į parodą

- 65 % visų parodos lankytojų – moksleiviai, 20 % - dirbantys asmenys, 15 % - studentai

REKLAMA

Parodoje pirmą kartą dalyvavo ir vienintelio specializuoto internetinio portalo Studijos.lt, skirto ieškantiems informacijos apie bet kokio pobūdžio mokymąsi Lietuvoje ar užsienyje, komanda. Portalo stendas iš karto išsiskyrė iš kitų parodos dalyvių savo originalumu:  ji puošė žavios ir sportiškos Studijos.lt merginos, kiekvienam lankytojui dovanojusiosios „Abituriento atmintinę 2009“, bei futbolo stalas, visas tris dienas apgultas parodos lankytojų, norinčių sulošti stalo futbolo partiją. „Kadangi visa informacija, kurią norime pateikti  abiturientams, sistemingai ir patogiai sudėliota mūsų Studijos.lt portale, mums nereikėjo didelių lentynų ar daugybės pagalbininkų. Bet kuris čia pat prie kompiuterio prisėdęs abiturientas portale nesunkiai suranda reikiamas temas, mokymo programas ar kitą informaciją. Todėl likusią laisvą stendo dalį norėjosi paskirti pramogoms - mokslų bei kitos informacijos išvargintiems moksleiviams tikrai naudinga atsipalaiduoti bei pažaisti energingą stalo futbolą“, - sakė Studijos.lt projektų vadovas Jurgis Gudauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Parodos metu Studijos.lt merginos lankytojams išdalijo net 30 000 „Abituriento atmintinių 2009“. Iš kitų miestų atvažiavę pedagogai atmintinių prašė visiems jų mokyklų dvyliktokams, negalėjusiems atvykti į parodą. „Kadangi šiame lankstinuke buvo pateikta aktuali ir svarbi informacija ketinantiems studijuoti, smagu, kad šių lankstinukų nesimatė šiukšliadėžėse, kaip dažnai nutinka su įprastomis reklaminėmis brošiūromis“, – džiaugėsi portalo įkūrėjas bei įmonės, administruojančios šį portalą, vadovas Augutis Kučinskas. Be to, kiekviena atmintinė net 5 mėnesius iš eilės bus loterijos bilietu su unikaliu numeriu, kurį įvedę Studijos.lt portale abiturientai laimės MP3 grotuvus. O rugpjūčio mėnesį bus įteiktas pagrindinis prizas šviežiai „iškeptam“ studentui – Studijos.lt stipendija metams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Studijos.lt stendą aplankęs LR švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius stebėjosi, kad portalas gyvuoja privačia iniciatyva. „Ministras  labai susidomėjo mūsų veikla, sutarėme po parodos susitikti ir aptarti kelis projektus, kurie būtų aktualūs ir naudingi Lietuvos švietimui“, - teigė A. Kučinskas.

Studijos.lt kolektyvas nusprendė pradžiuginti ir tuos abiturientus, kurie negalėjo atvykti į kasmetinę mokslo šventę. Visą pusdienį plušėję portalo žurnalistai nufilmavo daugumos parodoje dalyvavusių stendų prisistatymus. „Jau artimiausiu metu šią videomedžiagą bus galima pamatyti mūsų portale. Esame tikri, jog trumpi filmukai, puikiai perteikiantys parodos nuotaiką, bus puikus priminimas dabartiniams vienuoliktokams, jog kitąmet neverta pražiopsoti šios parodos“, - sakė J. Gudauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų