REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsibėgėja sausio pradžioje Vilniaus rotušėje iškilmingu atidarymo renginiu prasidėjęs edukacinis projektas „Per Musica Ad Astrum“.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji projekto globėjai, išvyksiantys į Lietuvos mokyklas – Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai operos solistas Vladimiras Prudnikovas, dirigentas Saulius Sondeckis ir saksofonininkas Petras Vyšniauskas. Šie Lietuvos kultūros grandai keliaus į Žemaitijos kraštą – vasario 27 d. Mažeikių muzikos mokykloje įvyks koncertas-susitikimas su Vladimiru Prudnikovu, kovo 2 d. Šiaulių J. Janonio gimnazijoje lankysis ją baigęs Saulius Sondeckis, o Petras Vyšniauskas kovo 6 d. keliaus į savo mokyklą Plungėje.

REKLAMA

„Į savo pirmąją mokyklą – Šiaulių J. Janonio gimnaziją grįžtu pilnas geriausių prisiminimų ir emocijų, su lengvu jauduliu širdyje“ – sakė maestro Saulius Sondeckis.

Vienas ryškiausių Lietuvos dirigentų, ne vieną garbingą apdovanojimą Lietuvoje ir užsienyje pelnęs menininkas J. Janonio gimnazijoje susitiks su moksleiviais bei miesto visuomenės nariais, mokyklai padovanos metinę žurnalo „Muzikos barai“ prenumeratą, o drauge su Šiaulių vaikų ir jaunuolių choru „Dagilėlis“ (meno vadovas Remigijus Adomaitis) ir Šiaulių kameriniu orkestru (meno vadovas Borisas Traubas) pažers nepamirštamų muzikinių akimirkų.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto pavadinimas, reiškiantis „Per muziką į žvaigždes“ įprasmina pagrindinę projekto idėją – muzika ir jos pažinimas sujungia skirtingas kartas, tampa bendruoju vardikliu ir visiem suprantama meno kalba, kuri naikina ribas tarp skirtingų laikmečių, žmonių, kartų...

„Šiuo projektu norime atkreipti ne tik moksleivių, bet ir visuomenės dėmesį į muzikos, kaip natūralaus, neatsiejamo, jauno žmogaus tobulėjimui ir brandai reikalingo dalyko reikšmę ir galią. Jei muzika gali sujungti skirtingas kartas, jei muzika gali gražinti žymius žmones į jų mokyklas, galbūt muzika, kaip kažkada sakė legendinis maestro Lordas Yehudi Menuhinas, gali išgelbėti ir pasaulį?“ – retoriškai klausė projekto organizatorės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmąjį projekto pusmetį iki gegužės mėnesio į Nacionalinę M. K. Čiurlionio meno mokyklą sugrįš kiti garbūs projekto globėjai – Valstybinis Vilniaus kvartetas ir pianistas Petras Geniušas. Čia Valstybinis Vilniaus kvartetas surengs koncertą-susitikimą, o pianistas Petras Geniušas dovanos meistriškumo kursus.

Vasario 27 d., 16 val. Mažeikių muzikos mokykla

Koncertas-susitikimas su Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu operos solistu Vladimiru Prudnikovu.



Kovo 2 d.
15 val. Šiaulių J. Janonio gimnazija

REKLAMA

Koncertas-susitikimas su Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu dirigentu Sauliumi Sondeckiu. Dalyvauja Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ (meno vadovas Remigijus Adomaitis), Šiaulių kamerinis orkestras (meno vadovas Borisas Traubas).



Kovo 6 d.
16 val. Plungės Mykolo Oginskio meno mokykla

Koncertas-susitikimas su Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu saksofonininku Petru Vyšniausku.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų